Τοπικά

Άμεσα απόσπαση 15-20 γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου ζητεί ο πρόεδρος Π. Μαλινδρέτος

Να αποσπαστούν άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου 15-20 γιατροί από τα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας και να υπάρξει ακόμη πιο άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών, καθώς εισερχόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της εξέλιξης του κορωνοϊού, ζητεί ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών ιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος.
Το «Αχιλλοπούλειο» αποτελεί το οχυρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς να έχει ενισχυθεί μέχρι στιγμής με κανέναν γιατρό.
Η μόνη ενδυνάμωση αναφορικά με το προσωπικό, υπήρξε στους νοσηλευτές, όπου ενισχύθηκε με δεκαπέντε περίπου νοσηλευτές μέσα από προσλήψεις για δύο χρόνια, αλλά και αποσπάσεις από το πρώην ΙΚΑ Βόλου.

Ο κ. Μαλινδρέτος ανέφερε πως «μέχρι στιγμής δεν έχει προσληφθεί κανένας μόνιμος γιατρός στο Νοσοκομείο. Προκηρύχθηκε μόνο μια θέση συμβασιούχου γιατρού στα Επείγοντα, που είναι βέβαια σταγόνα στον ωκεανό. Γι’ αυτό και ζητούμε την απόσπαση 15-20 γιατρών από τα Κέντρα Υγείας για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Βόλου για τους επόμενους δύο μήνες, οπότε θα βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Θα πρέπει αυτή την περίοδο να δοθεί βαρύτητα στη λειτουργία του «Αχιλλοπούλειου». Οι γιατροί που μπορεί να αποσπαστούν από τα Κέντρα Υγείας, θα πρέπει να είναι στις ειδικότητες των παθολόγων, γενικής ιατρικής, παιδιατρικής».
Μάλιστα πρόσθεσε για τις μόνιμες προσλήψεις γιατρών πως «μέσα από τα ΜΜΕ πολλές προσλήψεις ακούγονται, το ζήτημα είναι τι γίνεται στην πράξη. Οι πολιτικοί θα πρέπει να ακούν τους επαγγελματίες υγείας. Οι μόνιμες προσλήψεις έπρεπε να είχαν προχωρήσει. Κάπου υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα είναι προς διορισμό η τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Αυτός ο διορισμός θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί ήδη, ώστε μετά να ακολουθήσει και απόσπαση στο Νοσοκομείο».

Ανέφερε ακόμη πως «όλοι οι γιατροί του Νοσοκομείου και από ειδικότητες εκτός των παθολόγων που είναι αυτές τις μέρες στην πρώτη γραμμή, θα βοηθήσουν, αν χρειαστεί, για την αντιμετώπιση της πανδημίας» επισήμανε ο κ. Μαλινδρέτος.
Για το υπόλοιπο προσωπικό ο κ. Μαλινδρέτος είπε πως έχουν προσληφθεί αυτή την περίοδο για δύο χρόνια επτά νοσηλευτές, ένας τεχνικός εργαστηρίων και ένας τραυματιοφορέας, ενώ έρχονται με απόσπαση και δέκα νοσηλευτές από το πρώην ΙΚΑ Βόλου».
«Οι πολίτες θα πρέπει να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ως πιθανούς φορείς του ιού και να μείνουν σπίτι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ευπαθείς ομάδες και να μη μεταδοθεί ο κορωνοϊός» επισήμανε ο πρόεδρος των γιατρών και συμπλήρωσε πως «σκοπός είναι η διασπορά του ιού να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρατηθεί το σύστημα υγείας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο».
Ο κ. Μαλινδρέτος σχολίασε και την κυβερνητική εξαγγελία για έκτακτο δώρο Πάσχα στους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ. «Αντί να δώσουν δώρο Πάσχα θα ήταν προτιμότερο να καταργήσουν μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο, όταν οι γιατροί ξεπερνούν το 9% των εφημερίων δεν μπορούν να την πληρωθούν. Με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, πολλές φορές οι γιατροί κάνουν τον μήνα μία ή και δύο εφημερίες που δεν θα πληρωθούν ποτέ λόγω αυτού του πλαφόν που υπάρχει και το οποίο ζητούμε να καταργηθεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το