Ελλάδα

Αλλάζουν τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον φόβο των χάκερ

Στην αλλαγή των «κόκκινων τηλεφώνων» προχωρά η Κυβέρνηση, θέλοντας να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο την πιθανότητα υποκλοπών και χάκερ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σε εξέλιξη βρίσκεται το μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών υψηλών προσώπων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αντικατασταθούν οι γραμμές εκτάκτου ανάγκης, επικοινωνίας υψηλών προσώπων και επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, τριψήφια κλπ., από ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα τηλεπικοινωνιών είναι θεωρητικά απαραβίαστο από μυστικές υπηρεσίες και από χάκερ, ενώ δεν μπορεί να παγιδευτεί ώστε να γίνουν υποκλοπές.

Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με το σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.», 220 νέα τηλέφωνα και νέες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο, εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας.

Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία είναι πως πλέον δεν θα εμπλέκονται ιδιώτες στα συστήματα επικοινωνίας του κράτους, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.

Ο εν λόγω σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη την προώθηση της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ολιστικού συστήματος ασφαλούς και σύγχρονης επικοινωνίας, με δεδομένα και εικόνα, μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το