Κόσμος

Αλλάζει όψη το Καλάσνικοφ

The presentation of the new brand and concept development till 2020 Armory concern Kalashnikov in Moscow

Τη νέα μορφή καθώς και ένα νέο λογότυπο παρουσίασε χθες η ρωσική κατασκευαστική εταιρεία όπλων Καλάσνικοφ για το διτα διάσημα όπλα της, σε μια λαμπερή εκδήλωση στη Μόσχα.
Η εταιρεία επεκτείνεται επίσης και σε άλλον τομέα, με μια σειρά από επώνυμα εργαλεία επιβίωσης με κυνηγετικά μαχαίρια και στολές.

Η γνωστή εταιρεία, που βασίζεται κυρίως στην εξαγωγική αγορά, είναι μεταξύ των στόχων των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία.

Το Καλάσνικοφ, ή ΑΚ-47, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα όπλα στον κόσμο γιατί είναι φθηνό και σχετικά εύκολο στην κατασκευή και συντήρηση και οφείλει τη δημοτικότητά του στην ευρεία χρήση του από τις δυνάμεις των ανταρτών και τους εθνικούς στρατούς της Ασίας και της Αφρικής.

Πιστεύεται ότι πάνω από 100 εκατομμύρια τουφέκια Καλάσνικοφ έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Ο εφευρέτης του όπλου, Σοβιετικός στρατηγός, Μιχαήλ Καλάσνικοφ πέθανε πέρυσι.

Στο λαμπερό γεγονός που έλαβε χώρα χθες Τρίτη στη Μόσχα, ο κατασκευαστής, γνωστός τώρα ως Kalashnikov Concern, αποκάλυψε ένα νέο λογότυπο με τα γράμματα Κ και C.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το