Τοπικά

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία

fossiled elephants

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει για το 2015 πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλα τα σχολεία της Μαγνησίας με τίτλο «Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία». Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν, καθώς η εκπόνηση και υλοποίησή του χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από παρουσίαση εικόνων και βίντεο να δουν πως εξελίσσεται γενικά η ζωή και πως αυτό έλαβε χώρα στην περιοχή όπου ζούν σήμερα. Επιπλέον, με τη βοήθεια βιωματικού παιχνιδιού και κασε¬τινών με απολιθώματα που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Μαγνησίας θα αντιληφθούν την έννοια της εξέλιξης της ζωής. Στη συνέχεια οι μαθητές θα μεταφέρονται στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου για να δουν από κοντά μεγαλύτερου μεγέθους απολιθώματα από οργανισμούς που έζησαν στο γεωλογικό παρελθόν. Έννοιες που μέχρι σήμερα εξηγούνταν στα παιδιά μόνο με τη χρήση της εικόνας του βιβλίου ως εκπαιδευτικό μέσο, θα δίνεται η δυνατότητα να γίνουν κτήμα μέσα από βίντεο, βιωματικά παιχνίδια και διαδραστικό μάθημα.

lessons

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στο πιο απομακρυσμένο σχολείο να γνωρίσει τους οργανισμούς που ζούσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας κατά τον Παλαιοζωικό, το Μεσοζωικό και τον Καινοζωικό αιώνα. Στην περιοχή της Μαγνησίας έχουν βρεθεί Ιππουρίτες (θαλάσσια μαλάκια) και κοράλλια ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών, πρωτεύοντα 7 εκατομμυρίων ετών, δίθυρα μαλάκια 4 εκατομμυρίων ετών, θηλαστικά όπως καμηλοπάρδαλη, ρινόκερος, λύκος, άλογο, ελέφαντες ηλικίας 2 εκατομ¬μυρίων ετών.
Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 18:00 καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου όπου θα γίνει η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Μουσείου 24210 36555 (10:00-14:00 καθημερινά εκτός Δευτέρας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το