Ελλάδα

Αλλάζει ο έλεγχος στα αεροδρόμια – Τι πρέπει να προσέξετε

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017 που τίθεται απο σήμερα σε ισχύ φέρνει αλλαγές στον τρόπο που θα διεξάγονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια. Πιο αναλυτικά, ο εν λόγω Κανονισμός ορίζει ότι οι διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων θα γίνονται με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που που ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια. Επιπρόσθετα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν προς τους ταξιδιώτες τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ήδη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχύσει το δυναμικό της στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν ουρές, κυρίως στις αναχωρήσεις. Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες που αφορούν σε χώρες εντός Σένγκενδεν εμπίπτουν στις παραπάνω προβλέψεις.

Η χώρα μας μαζί με την Ιταλία και τη Λιθουανία ήταν οι τρεις χώρες που είχαν λάβει και την τελευταία παράταση για την εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το