Αθλητισμός

Αλλαγή στο μοντέλο του ποδοσφαίρου επιθυμούν όσοι συμφωνούν με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να αλλάξει το υπάρχων καθεστώς στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Με την πρόταση του για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που βρήκε ευρεία αποδοχή από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, θέλει ένα νέο μοντέλο που θα «χτιστεί» σε στέρεες βάσεις. Η άποψη αυτή έτυχε θετικής αποδοχής από μέλη της κυβέρνησης και από παράγοντες της ΕΠΟ.

Έντεκα από τις 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν συνυπογράψει την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου για τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία μίας ισχυρής Β’ Εθνικής των 32 ομάδων σε δύο ομίλους, με τη συμμετοχή ιστορικών ομάδων που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις και έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους.
Όμως και η Νίκη, που δεν έχει υπογράψει, δεν είναι εντελώς αρνητική. Θα συμφωνήσει στους δύο ομίλους υπό προϋποθέσεις, όπως αποκάλυψε σε προχθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης. Επίσης, σύμφωνοι στο σχέδιο των «ερυθρολεύκων» είναι και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.
Εκείνες που αρνούνται είναι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και γι’ αυτό επιβάλλεται πολιτική παρέμβαση, όπως έγινε πέρυσι τέτοια εποχή όπου ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης επέβαλε την δική του άποψη.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι, οι εξελίξεις τρέχουν. Αρκετοί βουλευτές (πάνω από 40) της τωρινής κυβέρνησης εμφανίζονται θετικοί, μετά την πληροφόρηση που είχαν από τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο και παράγοντες άλλων ομάδων που θέλουν την αναδιάρθρωση.
Μάλιστα, την Παρασκευή μετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής ο υπουργός επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι θετική στη συγχώνευση των δύο κατηγοριών, ώστε να προκύψει μία Β’ Εθνική σε δύο ομίλους.
Φυσικά χρειάζεται και η απαραίτητη έγκριση της ΕΠΟ, με αρκετούς παράγοντες της ομοσπονδίας να έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της Β’ Εθνικής δύο ομίλων. Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης.
Ο συγκεκριμένος παράγοντας δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά υπέρ της αναδιάρθρωσης και το έκανε και σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή ΕlClasicoστο ραδιόφωνο «Ερμής» της Ζακύνθου. Αναλυτικότερα:

Για το αν μπορούν να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις: «Υπάρχουν δύο περιπτώσεις η Σούπερ Λιγκ να τροποποιήσει, αλλά από ότι δείχνει θα αγωνιστεί κανονικά και η 2η περίπτωση είναι η Σούπερ Λιγκ 2 να μην αγωνιστεί και να κάνει τροποποίηση. Τότε θα πάμε και εμείς ως ομοσπονδία να τροποποιήσουμε την δική μας προκήρυξη, αυτή της Γ’ Εθνικής».
Για το αν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης: «Το έχω πει επανειλημμένως, είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης και μιας ενιαίας Β’ Εθνικής των 32 ομάδων των δύο ομίλων Βορείου-Νοτίου των 16 ομάδων έκαστος. Γιατί μέσα από αυτό θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το μοντέλο του ποδοσφαίρου και φυσικά της κατηγορίας αυτής. Μέσα από αυτό θα δώσουμε το δικαίωμα σε Έλληνες ποδοσφαιριστές να γίνουν επαγγελματίες να αναδειχτούν και να στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες. Να αλλάξει τελείως αυτό που βλέπουμε τώρα που αγωνίζονται αλλοδαποί μη κοινοτικοί, πρέπει να μειωθεί όλο αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλη τη Ελλάδα».
Για το αν θα ανέβουν όλοι οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής: «Ουδέποτε συζητήθηκε το σενάριο να ανέβουν μόνο οι τέσσερις, Απόφασή μας που έχει περάσει και σε πρακτικό και την έχουμε μεταφέρει και στον κ. Λεουτσάκο αναφέρει ότι να ανέβουν και οι οκτώ στην αμέσως επόμενη κατηγορία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το