Ελλάδα

Άλιμος: Σε άδεια άνευ αποδοχών ανεμβολίαστοι σε παιδικούς σταθμούς

Σε άδεια άνευ αποδοχών θα βγαίνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς που έρχονται σε επαφή με κρούσμα στον Δήμο Αλίμου. Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο OPEN για την απόφαση της Πολιτείας να μη συμπεριλάβει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, ξεκαθαρίζοντας πως αυτοί που πρέπει να μείνουν σπίτι και είναι ανεμβολίαστοι θα βγαίνουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούλιο, όπως είπε «είχε πάρα πολλά κρούσματα σε παιδικούς σταθμούς και φτάσαμε να κλείσουμε πολλές μονάδες στο δήμο».

Δυστυχώς, η Πολιτεία δε συμπεριέλαβε στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα παιδάκια των σταθμών είναι 8-10 μηνών. Ούτε μάσκα μπορούν να φορέσουν, ούτε εμβόλιο μπορούν να κάνουν. Είναι παντελώς εκτεθειμένα. Παρόλα αυτά επιτρέπεται να είναι ανεμβολίαστος ο παιδαγωγός, ο εκπαιδευτικός μέχρι στιγμής, Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Δεν θα πληρώνει το δημοτικό ταμείο την προληπτική καραντίνα των ανεμβολίαστων
Κάνουμε ισχυρή σύσταση και παίρνουμε κανονιστικές αποφάσεις για την λειτουργία των υπηρεσιών και της πόλης. Πήραμε την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο να κάνουμε ισχυρή σύσταση στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών να εμβολιαστεί» είπε ο δήμαρχος Αλίμου και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και χρειαστεί να απομονωθεί, να μπει δηλαδή σε καραντίνα θα παίρνει άδεια άνευ αποδοχών. Δεν θα τους πληρώνει η υπηρεσία να μένουν σπίτι προληπτικά. Γιατί είναι δική τους επιλογή. Έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο το οποίο είναι σεβαστό. Και όταν πρέπει να μπουν σε προληπτική καραντίνα θα πρέπει οικονομικά τη συνέπεια αυτής της επιλογής τους να την επωμιστούν οι ίδιοι. Δεν μπορεί να την επωμίζεται την συνέπεια της προσωπικής επιλογής του καθενός το δημοτικό ταμείο».

Πολιτικό κόστος
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος που θα έχει η συγκεκριμένη απόφαση ο δήμαρχος Αλίμου τόνισε ότι είναι φυσιολογικό κάποιοι να δυσαρεστηθούν με την απόφαση της δημοτικής αρχής. «Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που είναι επωφελές για την κοινωνία. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών».
Από την πλευρά του ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, εξήγησε τι σημαίνει η απόφαση αυτή πρακτικά για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το