Τοπικά

Αλέκα Κουτίνα:«Εκστρατεία αγάπης» για είδη πρώτης ανάγκης

Μία νέα εθελοντική ομάδα με φιλανθρωπική δράση, που θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τη δύναμη του διαδικτύου, έκανε την εμφάνισή της στον Βόλο πριν από δύο μόλις εικοσιτετράωρα. «Ένας για όλους και όλοι για έναν» είναι η επωνυμία της και την ίδρυσε η Αλέκα Κουτίνα. Σύμφωνα με την ίδια, για λίγες εβδομάδες θα λειτουργήσει αποκλειστικά μέσω Facebook, μέχρις ότου αποκτήσει νομική υπόσταση. Η ανταπόκριση των Βολιωτών ξεπερνάει κάθε προσδοκία, αφού μέχρι στιγμής έχουν γίνει μέλη της ομάδας 500 περίπου άτομα.

Ο εθελοντισμός δεν είναι άγνωστη έννοια για τη Βολιώτισσα επαγγελματία, η οποία στο παρελθόν ανέπτυξε δράση σε παρόμοια ομάδα, αλλά για δικούς της λόγους επέλεξε αυτή τη φορά να κάνει κάτι που θα έχει η ίδια την αποκλειστική ευθύνη. Δανείστηκε το πασίγνωστο σύνθημα από τους «Τρεις σωματοφύλακες», το κλασικό και συνάμα πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά και αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία μίας ομάδας που θα κάνει πράξη την αλληλεγγύη. «Η ομάδα μας θα είναι καθαρά φιλανθρωπική. Ξεκινάμε για να κάνουμε κάτι πολύ όμορφο. Αρχικά θα κινηθούμε μέσω διαδικτύου, αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα θα προχωρήσουμε στην ίδρυση συλλόγου και θα αποκτήσουμε νομική μορφή. Μπορεί να είμαι εγώ η διαχειρίστρια της ομάδας, αλλά συμπορεύομαι με μία ομάδα εθελοντών, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Είμαστε μία ομάδα προσφοράς. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε αφιλοκερδώς», σημείωσε στην αρχή της κουβέντας η κ. Κουτίνα.

Μητέρα δύο κοριτσιών και με επαγγελματική δραστηριότητα στην πόλη του Βόλου γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η καθημερινότητα για αρκετό κόσμο έχει καταστεί δύσκολη. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ταλαιπωρούν πολλές οικογένειες, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την κ. Κουτίνα: «Στην παρούσα φάση θα συγκεντρώνουμε από έπιπλα, ρουχισμό, μέχρι είδη πρώτης ανάγκης. Αντικείμενα που δεν τα χρειαζόμαστε πλέον, αντί να τα πετάμε στον κάδο απορριμμάτων, θα συγκεντρώνονται στην ομάδα μας και θα διανέμονται σε Βολιώτες που τα έχουν ανάγκη. Είναι κρίμα να καταλήγουν πράγματα στα σκουπίδια, ενώ μπορούν να δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Επίσης, ανά δύο μήνες θα κάνουμε μία «εκστρατεία αγάπης», όπως θα αποκαλούμε τη δράση μας και θα συλλέγουμε τρόφιμα, για τα οποία ήδη εξασφαλίσαμε χώρο, που θα τα αποθηκεύουμε μέχρι να δίνουμε στους δικαιούχους».

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε ελάχιστες ώρες, η Αλέκα Κουτίνα συγκέντρωσε ήδη τα πρώτα είδη πρώτης ανάγκης που θα μοιραστούν σε κόσμο που τα χρειάζεται: «Γάλατα, βρεφικές πάνες και τρόφιμα μακράς διάρκειας που συγκεντρώσαμε από τις πρώτες δωρεές, θα δοθούν άμεσα για να ανακουφίσουν συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δυστυχώς στερούνται τα αναγκαία. Το παρήγορο, όμως, είναι ότι στον Βόλο αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο ρεύμα εθελοντισμού και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ για τη συνέχεια της ομάδας. Τόσο στον προσωπικό λογαριασμό μου στο Facebook, όσο και στη σελίδα της ομάδας, η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Όταν για παράδειγμα γνωρίζω περιπτώσεις οικογενειών που δεν έχουν μία κουβέρτα για το παιδί τους ή ηλικιωμένοι που τα φέρνουν πέρα πολύ δύσκολα, δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος».

Share
Ετικέτες: Αλέκα Κουτίνα

Πρόσφατα άρθρα

Γιορτινό τραπέζι από τον Δήμο Βόλου – Αχ.Μπέος “Πάντα δίπλα στον πολίτη” – video

Και φέτος ο Δήμος Βόλου διοργάνωσε τραπέζι αγάπης για τους πολίτες στην πλατεία Αγ. Νικολάου.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αυξητική τάση ανοικοδόμησης στον Βόλο

  Αύξηση της ανοικοδόμησης στον Βόλο, με πάνω από 30 οικοδομές να ανεγείρονται, με αποτέλεσμα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Στην Ακαδημία του Μαγνησιακού Βέρτζος και Ζέρης

Μπορεί η αγωνιστική προσφορά των Άγγελου Βέρτζου (κεντρική φωτό) και Αλέξανδρου Ζέρη (κάτω φωτό) στον…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Ζήτησε προπληρωμένη κάρτα 100ευρώ, τη φωτογράφισε κι έφυγε

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 34χρονος, διότι…

24 Δεκεμβρίου 2023

ΔΡΟΜΟΛΕΓΟΝΤΑΣ – Όταν καίμε… αιθανόλη

  Του Βασίλη Καλλία, παιδαγωγού κυκλοφορίας - εκπαιδευτή οδηγών Αλκοόλ και Βόλος, τσιπουράδικα και κρασάδικα,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 22χρονος μετά από σφοδρό τροχαίο έξω από τη Λάρισα

Ένας νεκρός 22 ετών είναι ο τραγικός απολογισμός από το σφοδρό τροχαίο που σημειώθηκε το…

24 Δεκεμβρίου 2023