Τοπικά

Αλαλούμ στα Δημοτικά της Μαγνησίας με τους σημαιοφόρους – «Πάγωσαν» οι διαδικασίες και αναμένουν τον νόμο

Αλαλούμ επικρατεί στα Δημοτικά της Μαγνησίας με το θέμα των σημαιοφόρων, καθώς το υπουργείο Παιδείας ναι μεν απέστειλε εγκύκλιο με την οποία οι μαθητές με τον μεγαλύτερο βαθμό θα κρατούν τη σημαία, αλλά δεν έχει εκδώσει τον σχετικό νόμο.
Και εδώ ξεκινούν τα ζητήματα, καθότι οι διευθυντές γνωρίζουν πως με την εγκύκλιο δεν μπορούν να ανατρέψουν τον προηγούμενο νόμο που αναφερόταν στην κλήρωση των σημαιοφόρων. Έτσι είναι σε κατάσταση αναμονής και περιμένουν την έκδοση του νέου νόμου.

Πριν περίπου δεκαπέντε μέρες το υπουργείο παιδείας απέστειλε στα Δημοτικά εγκύκλιο που ανέφερε απλώς ότι οι διευθυντές δεν θα έπρεπε να εφαρμόσουν τον νόμο για τους σημαιοφόρους βάσει του οποίου γινόταν με κλήρωση η επιλογή τους. Πέρασαν μερικές μέρες και απέστειλε μια δεύτερη εγκύκλιο που ανέφερε ότι πλέον η επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών θα πραγματοποιείται με κριτήριο ποιος μαθητής έχει τον υψηλότερο βαθμό. Παράλληλα όριζε και κάποιες διαδικασίες. Έτσι οι διευθυντές είχαν δύο εγκυκλίους, αλλά όχι τον νέο νόμο.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος απέστειλε προχθές στα σχολεία γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας με την οποία καλεί τους διευθυντές να μην προχωρήσουν στην επιλογή σημαιοφόρων με βάση την εγκύκλιο μέχρι να βγει και ο σχετικός νόμος.
Τα Δημοτικά θα ορίσουν 14 άτομα ως σημαιοφόρους και παραστάτες. Οι πρώτοι έξι, ένας σημαιοφόρος και πέντε παραστάτες θα είναι για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, οι άλλοι έξι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και δύο για την κατάθεση στεφάνων.

Το αλαλούμ με τους σημαιοφόρους επηρεάζει και άλλες περιπτώσεις που πρέπει να σταλούν οι σημαιοφόροι ενός σχολείου, όπως εκδηλώσεις για τοπικούς Αγίους και άλλα γεγονότα.
«Θα έπρεπε το υπουργείο Παιδείας να είχε προχωρήσει πιο έγκαιρα στην όλη διαδικασία της επιλογής σημαιοφόρων για να μην προκληθεί αρρυθμία στη σχολική κοινότητα» τόνισε ο πρόεδρος συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος και πρόσθεσε πως υπάρχει μια στάση αναμονής μέχρι την έκδοση του νέου νόμου.
Ο διευθυντής του 20ου Δημοτικού Βόλου και αιρετός κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης επισήμανε πως «επικρατεί μια γενικότερη αναστάτωση στα σχολεία με το θέμα των σημαιοφόρων, καθώς το υπουργείο Παιδείας ναι μεν απέστειλε εγκύκλιο που αναφέρει τη διαδικασία επιλογής τους με βάση τη βαθμολογία, αλλά δεν έχει εκδώσει νόμο. Έτσι οι διευθυντές δεν ξέρουν τι να πράξουν. Υπάρχουν σχολεία που έκαναν τις διαδικασίες επιλογής σημαιοφόρων με βάση την εγκύκλιο και τον νόμο που αναμένεται, και τελικά ακύρωσαν τα πρακτικά τους. Όλα αυτά είναι ένα δείγμα της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της παιδείας ως απόρροια της απουσίας μια σταθερής εθνικής πολιτικής που δεν θα επηρεάζεται από τις αλλαγές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το