Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας στο Reuters: Δεν θα προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας αναγκάσουν

tsipras-thumb-large

Θα διαπραγματευτούμε σκληρά για το χρέος με τους δανειστές, χωρίς μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας αναγκάσουν, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί, ωστόσο τόνισε ότι έχει δεσμευτεί για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσης για το χρέος, «μέσω διαπραγμάτευσης».

«Σε ό,τι αφορά το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που θα διαπραγματευτούμε: εκεί εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε μονομερείς ενέργειες εκτός και αν μας αναγκάσουν. Πιστεύω ότι κανένας δεν θα μας αναγκάσει γιατί κανένας δεν θα έχει κέρδος από μια τέτοια εξέλιξη, στην καρδιά της Ευρώπης».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμη ότι τα δάνεια του ΔΝΤ θα πρέπει να αποπληρωθούν κανονικά αλλά θα ζητήσει μεταχρονολόγηση των λήξεων για το μέρος του χρέους που διατηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ο κ. Τσίπρας, τέλος, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως ότι θα επιδιώξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση μετά από ενδεχόμενες εκλογές.

Πηγή:kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το