Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία και το μήνυμα της Ανάστασης

Η Ανάσταση αποδεικνύει πως καμιά θυσία και κανένας δίκαιος αγώνας δεν είναι μάταιος, υπογραμμίζει στο πασχαλινό μήνυμά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και προσθέτει ότι αυτό το Πάσχα συμβολίζει την ελπίδα για ανόρθωση της πατρίδας μετά την πανδημία.

Ολόκληρο το μήνυμα:

Είναι δύσκολο να ευχηθείς Καλή Ανάσταση όταν υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δε θα γιορτάσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης. Ιδίως τώρα που η πανδημία έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε όλους και μάλιστα για αρκετούς συμπολίτες μας ανυπέρβλητα.

Τη φετινή εορτή του Πάσχα καλούμαστε να τη γιορτάσουμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, όλοι μαζί, αλλά στην προσωπική μας εστία ο καθένας, και για πρώτη φορά δε θα έχουμε κοντά μας να αγκαλιάσουμε και να ευχηθούμε στα αγαπημένα πρόσωπα που είχαμε συνηθίσει να έχουμε κάθε φορά.
Τίποτε όμως δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία και το μήνυμα που πάντα μετέφερε αυτή η γιορτή. Η Ανάσταση γεννά την ελπίδα, σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής και το κυριότερο μας διδάσκει την καρτερία, την αγάπη για το συνάνθρωπο και αποδεικνύει πως καμιά θυσία και κανένας δίκαιος αγώνας δεν είναι μάταιος.

Αυτό το Πάσχα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στα σώματα ασφαλείας, στις μεταφορές, στην καθαριότητα των Δήμων, στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, στα πρατήρια καυσίμων και σε όλους τους κλάδους που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή ώστε να κάνουν την περιπέτεια αυτή όσο πιο ανώδυνη για όλους εμάς.

Αυτό το Πάσχα, όμως, φέρνει αναπόφευκτα στο κατόπι του και τις σκέψεις μας για την επόμενη μέρα.
Την επόμενη ημέρα για τους εργαζομένους, τους ανθρώπους της βιοπάλης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λόγω της πανδημίας και των μέτρων μπήκαν στον πάγο. Για όλους αυτούς που την επόμενη ημέρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα βουνό προβλημάτων και υποχρεώσεων, πολλές φορές επιτακτικών και ανελαστικών.

Έτσι αυτό το Πάσχα, το μήνυμα της ελπίδας και του αγώνα για ανόρθωση της πατρίδας μετά την πανδημία είναι τόσο επίκαιρο.
Αυτό το «μοναχικό» Πάσχα δίνουμε την υπόσχεση της αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο και της πάλης για κοινωνική και οικονομική ανάταση. Δίνουμε την υπόσχεση πως σύντομα θα ξαναβρεθούμε μαζί, να οδηγήσουμε τη χώρα με σταθερά βήματα στο μονοπάτι της Ανάστασης που την είχαμε με τόσο κόπο και θυσίες θέσει. Δίνουμε το ραντεβού στον αγώνα όλοι μαζί κι ο καθένας από το δικό του μετερίζι για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολλών. Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις του λαού μας, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με υπομονή, γενναιότητα και με προσεκτικά βήματα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και Μένουμε Όρθιοι!

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το