Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Πόσοι από τους πλειστηριασμούς κατοικιών στη Μαγνησία αφορούν πρώτη κατοικία;»

«Πόσες από τις περιπτώσεις πλειστηριασμών κατοικιών που βγαίνουν στο σφυρί από ιδιωτικά funds στη Μαγνησία αφορούν πρώτη κατοικία;» ρώτησε τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖΑ. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο Βουλευτής παρέθεσε αναλυτικό πίνακα με τις κατοικίες και τα καταστήματα στη Μαγνησία που κινδυνεύουν με πλειστηριασμό σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e – auction.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΔΗΜΟΣ       ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ     ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΒΟΛΟΥ   90     12
ΑΛΜΥΡΟΥ   4     1
ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ   3    
ΣΚΙΑΘΟΥ   2    

 

Χιλιάδες ακίνητα σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στα χέρια ιδιωτικών funds μέσω των κόκκινων δανείων» που έχουν αγοράσει από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια. Αφορούν κατοικίες, καταστήματα, βιομηχανικούς/βιοτεχνικούς χώρους, οικόπεδα, αγροτεμάχια, ξενοδοχειακές μονάδες κ.α. Μετά την πανδημία, όπου οι πλειστηριασμοί ατόνησαν, βρισκόμαστε ενόψει ενός μπαράζ πλειστηριασμών χωρίς να υπάρχει κανένα δίχτυ προστασίας για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, ούτε καν για την πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με τον Αλ.Μεϊκόπουλο, στη Μαγνησία, όπως και σε όλη η χώρα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πλήττονται από την έκρηξη της ακρίβειας, την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και την υψηλή ανεργία που έχει ως αποτέλεσμα να προστίθενται ολοένα και περισσότερα «κόκκινα δάνεια» στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Δε νοείται στήριξη της οικογένειας, των νοικοκυριών και σχέδιο επίλυσης του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος της χώρας χωρίς πρωτίστως να αναγνωρίζεται και να προστατεύεται το θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κατοικία.

Ο Βουλευτής, τέλος, ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς αν και με ποιο σχεδιασμό προτίθενται να ανακόψουν το επικείμενο κύμα πλειστηριασμών που θα έχει συντριπτικές συνέπειες για την κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το