Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς βιβλία τεχνικών ειδικοτήτων τα ΕΠΑΛ Μαγνησίας

ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ-660x330

Για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να χορηγηθούν άμεσα τα βιβλία στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, αλλά και όλων των ΕΠΑΛ στη Μαγνησία, ζητεί να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, «παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, όπως και των υπόλοιπων ΕΠΑΛ του Νομού εξακολουθούν να μην έχουν ακόμη εφοδιαστεί με τα βιβλία τεχνικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να διεξάγονται με πολλά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Μαγνησίας, στο συγκεκριμένο σχολείο όπως και σε κανένα άλλο, δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί τα βιβλία με αποτέλεσμα τα σχολεία να αναγκάζονται να χορηγούν εκατοντάδες φωτοτυπίες με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, όταν βέβαια αυτό είναι εφικτό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, μάλιστα, εστιάζεται στην Γ’ Τάξη όπου κάποια από τα βιβλία που λείπουν είναι ιδιαίτερης βαρύτητας καθώς είναι πανελληνίως γραπτώς εξεταζόμενα.
Η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και ο χρόνος περιορίζεται για την διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο για τη σωστή εμπέδωσή τους, όσο ενδεχομένως στην ολοκλήρωση της ύλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ειδικά για τους μαθητές, που καλούνται να εξεταστούν σε κάποια από αυτά προκειμένου να εισαχθούν σε σειρά Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το