Κόσμος

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Μαλί

Η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο στο βόρειο Μαλί όπου σκοτώθηκαν μέχρι και 60 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100, μεταξύ των αντάρτες και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων, λέγοντας ότι η επίθεση ήταν σε αντίποινα για τις ομάδες της περιοχής που συνεργάζονται με τη Γαλλία.

Η επίθεση έπληξε καίρια τις ευαίσθητες ισορροπίες στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ένοπλων ομάδων ανταρτών να συνεργαστούν για να σταματήσει η βία την οποία έχει υποστεί η περιοχή της ερήμου στα βόρεια της χώρας για χρόνια.
Οι βομβιστές της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ εισέβαλλαν στο στρατόπεδο λίγο πριν τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας (11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας), παρασύροντας αρκετά άτομα προτού ανατινάξουν το όχημά τους ενώ συγκεντρώνονταν 600 στρατιώτες, είπε η εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Μαλί (MINUSMA) Ράντια Ατσουρί.
Τα ειδησειογραφικά μέσα της χώρας δήλωσαν ότι οι βομβιστές ήταν πέντε, ενώ η οργάνωση κατονόμασε μόνο έναν.
«Θα σας πολεμήσουμε. Θα σας νικήσουμε. Δεν θα έχετε τον τελευταίο λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος του Μαλί, Ιμπραίμ Μπουμπακάρ Κειτά, σε τηλεοπτικό διάγγελμα αργά χθες, ενώ κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το