Τοπικά

Ακτιβιστική παρέμβαση της Επιτροπής Πολιτών στο Χαροκόπειο την ώρα που μιλούσε ο Φάμελλος (video)

«Κύριε Υπουργέ ελπίζω να καταλάβατε ότι δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαδί αν δεν πάρετε πίσω την άδεια της ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια» …. Αυτό το μήνυμα έδωσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών σήμερα στο Χαροκόπειο την ώρα που μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος.

«Δεν θα επιτρέψουμε την κοροϊδία»

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα της σταμάτησε σήμερα Παρασκευή 28-6-2018 την ομιλία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου σε ημερίδα  στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της ανακύκλωσης». Τραγουδιστά και με δυναμική παρέμβαση τα μέλη της Επιτροπής δεν επέτρεψαν στον υπουργό να προβεί σε μεγαλοστομίες περί ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας την ώρα που στην πόλη μας καίγονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και κυρίως πλαστικών από την Ιταλία στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η σημερινή κυβέρνηση. Οι χιλιάδες πολίτες του Βόλου έχουν ξεκάθαρα εκφραστεί και απαιτούν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Επιπλέον η καύση έχει αποδειχθεί ότι δρα αποτρεπτικά στην ανακύκλωση και ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια υγιούς διαχείρισης απορριμμάτων, όταν ξεκινάει η συζήτηση για την καύση.

Ο κ. Φάμελλος απέκλεισε τεχνηέντως τους πολίτες του Βόλου από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής πριν από ένα μήνα, αλλά δεν μπορεί να κρυφθεί. Μπορεί να αποφεύγει να έρθει στον Βόλο και να απαντήσει στα επιχειρήματα των φορέων και των πολιτών, αλλά όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό…

Κύριε Φάμελλε, κύριοι κυβερνητικοί βουλευτές της Μαγνησίας και όσοι προωθείτε την καύση σκουπιδιών και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών, δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εκτεθείτε στη βάσανο των επιχειρημάτων μας. Και τότε θα φανεί η αλήθεια για την καύση των σκουπιδιών και για το ποιος επέλεξε τον Βόλο για να γίνει ο αποτεφρωτήρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν επέτρεψε στον υπουργό να πετάξει πάλι στάχτη και φούμαρα για κυκλική οικονομία. Την ώρα που καίγονται τα σκουπίδια της Ιταλίας στην ΑΓΕΤ στον Βόλο.

Publiée par Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου sur Vendredi 29 juin 2018

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το