Αθλητισμός

Ακέφαλος ο Ολυμπιακός-Αποχώρησε η διοίκηση χωρίς καμία εξήγηση για το μέλλον της ομάδας

olympiakos

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΕΑΚ. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Κώστας Θεοδώρου, διάβασε στους εκπροσώπους του Τύπου το κείμενο που συνέταξαν όλα τα μέλη του ΔΣ. Σε αυτό αναφέρεται ότι τα σημερινά μέλη της διοίκησης, με την παρότρυνση και του Δημάρχου, έκαναν μια τελευταία προσπάθεια, βασική προϋπόθεση της οποίας ήταν η συσπείρωση του κόσμου, η οποία τελικά δεν επετεύχθη. Τα εισιτήρια διαρκείας και τα εισιτήρια του αγώνα που πούλησε η ομάδα δεν ήταν τα προβλεπόμενα, ενώ από τους 37 επιχειρηματίες που υπέγραψαν το χαρτί στήριξης, ανταποκρίθηκαν οι 9 και μόνο για τους 2 πρώτους μήνες. Η ΠΑΕ εκχώρησε όλα τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και τη χορηγία του ΟΠΑΠ στις προσφυγές που κατέθεσαν οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν περάσει τα προηγούμενα χρόνια από τον Ολυμπιακό Βόλου, ξεκινώντας ουσιαστικά τη χρονιά χωρίς έσοδα. Η διοίκηση τονίζει επίσης πως δεν μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια, καθώς τα προβλήματα είναι δυσβάσταχτα, ενώ καλεί τον κόσμο του Ολυμπιακού να βοηθήσει την ομάδα να ταξιδέψει στην Κέρκυρα για να δώσει το επόμενο της παιχνίδι, διότι οι ίδιοι την παραδίδουν στη Β΄ Εθνική. Αναλυτικά:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σας κάλεσε σήμερα εδώ γιατί μετά από μία υπεράνθρωπη προσπάθεια τους τελευταίους εφτά μήνες, έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν.
Τις τελευταίες ημέρες ακούμε στα ραδιόφωνα, διαβάζουμε στα site και στο facebook, από κάποιους να βγούμε να πούμε την αλήθεια για την ομάδα και το πως φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Επίσης μας καλούν να φύγουμε κι άλλα πολλά. Αναρωτιόμαστε όμως. Ποια αλήθεια θέλουν; Την πραγματική ή αυτή που θέλουν να ακούσουν;
Κάποιοι έχουν αρχίσει να διαδίδουν ότι σκοπός μας ήταν να διαλύσουμε την ομάδα ώστε να δημιουργήσουμε το VolosFc. Μα είναι δυνατόν να ακούγεται αυτό; Αν δηλαδή είχαμε σκοπό αυτό, γιατί να μην το κάναμε το προηγούμενο καλοκαίρι ώστε να μην χρειαστεί να ξοδέψουμε ένα κάρο λεφτά χωρίς αντίκρισμα, όπως αποδείχθηκε.
Αλλά θα μου πείτε, μήπως όλοι αυτοί που κάνουν εκ του ασφαλούς κριτική, πληρώνουν φόρο για το τι λένε και τι γράφουν; Όχι. Απλά κάθονται στον καναπέ τους και βρίζουν, χυδαιολογούν και ξεστομίζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Το κακό γι αυτούς είναι ότι εδώ στο Βόλο είμαστε συνηθισμένοι στο να εφευρίσκουμε θεωρίες συνωμοσίες και παρασκήνια. Εμείς όμως δεν συνωμοτούμε. Είμαστε καθαροί και ξάστεροι και όποιος το βλέπει.
Ε λοιπόν η αλήθεια είναι μία και μοναδική και απορούμε με κάποιους που δεν την βλέπουν. Προφανώς δεν θέλουν να τη δουν, διότι τότε δεν θα μπορούσαν να κάνουν την κακοπροαίρετη κριτική τους.
Το καλοκαίρι η ομάδα ήταν διαλυμένη. Κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί. Τα χρέη προς ΙΚΑ και εφορία έτρεχαν. Οι προσφυγές διαδέχονταν η μία την άλλη. Τα τηλέφωνα στην ΠΑΕ ήταν κομμένα και η ομάδα όδευε ολοταχώς προς τη διάλυση.
Για να αποφευχθεί το μοιραίο, βγήκαμε μπροστά και με την παρότρυνση του Δημάρχου αποφασίσαμε να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια ώστε να σωθεί η αγαπημένη μας ομάδα. Γιατί πραγματικά η φετινή θα ήταν η ύστατη προσπάθεια ώστε να μην διαλυθεί ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που βγάλαμε το σύνθημα «ή τώρα ή ποτέ». Διότι αν δεν καταφέρναμε να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά αξίζει, η διάλυση θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Είτε θέλουν να το αποδεχθούν κάποιοι είτε όχι.
Και γιατί θα συνέβαινε αυτό; Διότι πολύ απλά καμία ομάδα στη Football League δεν αντέχει να κάνει πρωταθλητισμό τέσσερα συναπτά χρόνια.
Το σύνθημα όμως «ή τώρα ή ποτέ» δεν αφορούσε μόνο τα μέλη της διοίκησης ή τους επιχειρηματίες που βοήθησαν στην αρχή της χρονιάς.
Αφορούσε όλους τους Βολιώτες. Θυμάμαι καλά ότι από το καλοκαίρι λέγαμε ότι για να έχει προοπτική η φετινή μας προσπάθεια θα έπρεπε να υπάρχει συσπείρωση από όλο τον κόσμο. Αυτή ήταν η βασική προϋπόθεση.
Και τι εννοούμε συσπείρωση; Ολοι οι φίλαθλοι να επιστρέψουν στο γήπεδο και να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή. Να πουλήσουμε 2000 εισιτήρια διαρκείας και να δίνουμε σε κάθε αγώνα 1.500 εισιτήρια. Να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα το πόσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και παράλληλα να υπάρχει και η απαραίτητη οικονομική ενίσχυση από τον φίλαθλο κόσμο μέσω των εισιτηρίων. Ωστόσο, τα νούμερα που σας αναφέραμε ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Άρα λοιπόν ένα έσοδο που είχαμε προϋπολογίσει δεν ήρθε ποτέ στα ταμεία της ομάδας.
Και συνεχίζω.
Το καλοκαίρι, στην αρχή δηλαδή της προσπάθειας μας, υπήρξαν 37 επιχειρηματίες που υπέγραψαν το χαρτί στήριξης αυτής της προσπάθειας και της νέας διοίκησης. Με λίγα λόγια και για όσους δεν καταλαβαίνουν, στην αρχή της χρονιάς υπήρξαν 37 επιχειρηματίες που μας υποσχέθηκαν οικονομική στήριξη. Ωστόσο από αυτούς μόνο οι 9 ανταποκρίθηκαν στην υπόσχεσή τους και αυτό μόνο για τους 2 πρώτους μήνες.
Αρα λοιπόν ένα ακόμη έσοδο που είχαμε προϋπολογίσει δεν ήρθε ποτέ στα ταμεία της ομάδας.
Επιπλέον πρέπει να τονίσουμε για να καταλάβει ο κόσμος ότι για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League έπρεπε να διακανονίσει όλες τις οφειλές από τις προσφυγές των προηγούμενων χρόνων. Εκχωρήσαμε λοιπόν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τη χορηγία του ΟΠΑΠ στους ποδοσφαιριστές, αρά δεν υπήρχαν καν έσοδα.
Γνωρίζοντας όλα τα πιο πάνω κάποιοι μιλούσαν για επιχείρηση αυτοκτονίας. Εμείς όμως θεωρώντας δεδομένη τη συσπείρωση όλου του κόσμου μπήκαμε μπροστά για να πορευτούμε μαζί σε αυτή τη γιγαντιαία προσπάθεια ώστε να σταθεί η ομάδα στα πόδια της.
Και δεν μπαίνουμε καν στην απόφαση του Τικάο. Απλά να αναφέρουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση κατέβαλε προσπάθειες και πάνω από 60 χιλιάδες ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση στο ΚΑΣ, όπως επίσης γνωρίζαμε ότι αν η απόφαση ήταν αρνητική θα υπήρχε μπλακ άουτ.
Και ερωτάμε: Γιατί κατηγορούμαστε; Γιατί προσπαθήσαμε να σώσουμε την ομάδα και να μην διαλυθεί το καλοκαίρι; Γιατί αφιερώσαμε όλο μας το χρόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου; Γιατί βάλαμε τα χρήματά μας, άλλος λίγα, άλλος περισσότερα;
Αλήθεια, ποιοι είστε εσείς που μας κατηγορείτε.
Τα ίδια ακριβώς λέγατε πριν από τρία χρόνια για τον Δημήτρη Καραγιάννη. Τα ίδιο λέγατε πέρυσι για τον Βαρούτσικο και το Τόρη. Τα ίδια λέτε και για εμάς φέτος. Γιατί είστε οι ίδιοι.
Εμείς λοιπόν σας απαντάμε. Μπορεί να κάναμε λάθη. Μπορεί για κάποιους να μην καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Όμως να ξέρετε ότι ο στόχος υλοποιείται το καλοκαίρι. Οπότε όποιος θέλει μπορεί να έρθει για να τον πετύχει. Έχουμε, ήσυχη της συνείδησή μας. Έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, διότι βγήκαμε μπροστά και τουλάχιστον προσπαθήσαμε για να σώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα.
Αν αυτό ήταν το λάθος μας, τότε ζητάμε συγγνώμη.
Εξηγήστε μας όμως από πού που και με ποια λογική απορρέει ότι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να αφιερώνουμε χρόνο και χρήμα.
Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις για την προσπάθεια που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Για το χρόνο που αφιέρωσαν και για να χρήματα που δαπάνησαν στον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Δυστυχώς, όπως οι προηγούμενοι έτσι και εμείς δεν καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Δυστυχώς για κάποιους δεν καταφέραμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Όμως προσπαθήσαμε και ματώσαμε να βγάλουμε την ομάδα της καρδιάς μας από το αδιέξοδο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να μας απαξιώνουν κάποιοι που αμφιβάλλουμε αν έχουν και εισιτήριο διαρκείας. Δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα κάποιοι να παίζουν με την υπόληψη μας, επειδή προσπαθήσαμε.
Το εύκολο για εμάς ήταν να καθόμαστε σπίτια μας το προηγούμενο καλοκαίρι και να μην μπαίναμε σε αυτήν την περιπέτεια. Αλλά δεν το κάναμε διότι για εμάς ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν είναι και θα παραμείνει το δεύτερο σπίτι μας.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγνούς και ανιδιοτελής φιλάθλους που έρχονταν στο γήπεδο, με βροχές, με κρύα, με χιόνια. Να ευχαριστήσουμε όλους τους επιχειρηματίες και χορηγούς του Ολυμπιακού Βόλου για τη συμβολή της στη φετινή προσπάθεια μας.
Δυστυχώς όμως τα δυσβάσταχτα προβλήματα δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε. Για όσους δεν καταλαβαίνουμε δεν αντέχουμε πλέον να σηκώσουμε αυτό το οικονομικό βάρος.
Θα μπορούσαμε κάτω από προϋποθέσεις και με πόνο ψυχής να συνεχίζαμε την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος της χρονιάς ή τελοσπάντων μέχρι να ενεργοποιηθούν οι ποινές από τη Fifa.
Για ποιο λόγο όμως; Για να μας βρίζουν κάποιοι;
Να λοιπόν μία ευκαιρία σε όλους αυτούς τους πικραμένους από τη ζωή, να αποδείξουν έμπρακτα πόσο χρήσιμοι είναι για την αγαπημένη τους ομάδα.
Σήμερα τους δίνετε η ευκαιρία να αποδείξουν πόσο αγαπούν την ομάδα. Να αναλάβουν αυτοί και να κάνουν το μισό από αυτό που κάναμε εμείς.
Εμείς σήμερα τελειώσαμε αφού αυτή είναι η επιθυμία του κόσμου και σεβόμαστε την επιθυμία του. Όποιος επιθυμεί λοιπόν να έρθει να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Τουλάχιστον δείξτε αν είστε ικανοί να πάει η ομάδα στην Κέρκυρα χωρίς να διασυρθεί. Γιατί εμείς την παραδίδουμε στη Β Εθνική».

Στα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι, μετά την τοποθέτηση της διοίκησης, δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις από τα μέλη της. Το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου είναι αβέβαιο. Η διοίκηση πρωτοδικείου που ανέλαβε να τρέξει την ομάδα το καλοκαίρι παραιτήθηκε και ο Ολυμπιακός πρέπει την Κυριακή να αγωνιστεί εκτός έδρας κόντρα στην Κέρκυρα. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, γεννάται το ερώτημα, ποιος ή ποιοι θα βάλουν χρήματα σε μια ομάδα, τα χρέη της οποίας δεν είναι γνωστά, που οι μισοί ποδοσφαιριστές της έχουν αποχωρήσει και η οποία δεν έχει δικαίωμα για μεταγραφική ενίσχυση.

πηγη: goalpost

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το