Τοπικά

Φώτης Σερέτης: Ακατάλληλο το νερό στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία με αφορμή την κακοκαιρία Elias. «Η ΕΜΥ αναβάθμισε και επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, γι αυτό θα ήθελα να ζητήσω να επιδείξουμε όλοι πολύ μεγάλη προχοχή. Το σύνολο το δυνάμεων, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Πολιτική Προστασία και φυσικά Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία και Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι επί ποδός» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ακόμη ο κ. Κικίλιας ζήτησε μάλιστα και την συνεργασία των πολιτών, καθώς όπως υπογράμμισε, στις περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένη η κατάσταση και οι υποδομές, πέφτει το κύριο βάρος των επιχειρήσεων. «Την μάχη αυτή τη δίνουμε όλοι μάζι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρχών, πάνω απ’ όλα η αξία της ανθρώπινης ζωής»

Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα
Από την μεριά του ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Θανάσης Μπαλάφας ανέφερε πως έχουν προετοιμαστεί για το χειρότερο αναμένοντας το καλύτερο και πως είναι σε γενική επιφυλακή και σε άλλες περιοχές αλλά οι δυνάμεις στη Θεσσαλία είναι πιο ισχυρές επειδή έχουν «τραυματιστεί» υποδομές από το προηγούμενο φαινόμενο κακοκαιρίας.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης δήλωσε πως έχουν καταγραφεί 48 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 86 λοίμωξης αναπνευστικού.

Οι αλλαγές που παρουσιάζονται σχετικά με το νερό είναι στον:

Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ακατάλληλο το νερό για ολόκληρο τον δήμο
Δήμο Τυρνάβου ακατάλληλο το νερό για τον οικισμό Λυγαριάς
Δήμο Κιλελέρ κατάλληλο για την κοινότητα Καλαμακίου
Δήμο Αγιάς ακατάλληλο για την κοινότητα Αγιάς

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Θανάσης Μπαλάφας και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το