Τοπικά

Αίτημα Βαφίνη για υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτρικής ενέργειας

Επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ζητώντας να γίνει πράξη η υπογειοποίηση των καλωδίων του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, μετά και το μπλακ άουτ που προκλήθηκε στο νησί από την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια».
Στην επιστολή του ο κ. Βαφίνης αναφέρει ότι «όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, υπάρχει πλάνο ανάπτυξης της υπογειοποίησης των καλωδίων σε περιοχές, που το καλοκαίρι κινδυνεύουν από φωτιές και τον χειμώνα από τις καταστροφικές πτώσεις των δέντρων.
Ο Δήμος Αλοννήσου είναι μια τέτοια περιοχή που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα ηλεκτροδότησης χειμώνα – καλοκαίρι.
Σημειώνει επίσης πως σε συνέντευξή του ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στην πόλη του και στην υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με επιτυχία πριν από χρόνια βάσει του προγράμματος 50/50 και σύμφωνα μ’ αυτό, θα θέλαμε και εμείς ως Δημοτική Αρχή, να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης αντίστοιχου πλάνου στον Δήμο μας».

Ο κ. Βαφίνης τονίζει ότι ο Δήμος Αλοννήσου είναι στην τελική διαδικασία έναρξης δύο μεγάλων έργων για το νησί που είναι η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και η κατασκευή του δικτύου βιολογικού καθαρισμού.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία ταυτόχρονα με την κατασκευή των δύο αυτών μεγάλων έργων να γίνει και η υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος.
Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό και έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τη διασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, με την εξασφάλιση της συνεχούς ηλεκτροδότησης του νησιού μας, τη μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και την αναβάθμιση της αισθητικής και της ποιότητας ζωής.
Παρακαλούμε να εγκρίνετε το αίτημά μας και να μας ενημερώσετε για τη διαδικασία υλοποίησής του, αφού το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας θα δώσει ουσιαστικές λύσεις στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το