Τοπικά

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό στη Σκιάθο και τις Σποράδες – Πρώτες πτήσεις από 1η Μαΐου

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα γίνει η πρώτη άφιξη αεροπλάνου με ξένους τουρίστες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ από τη Δευτέρα 1η Μαΐου αρχίζουν οι πτήσεις και από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι ξενοδόχοι αισιοδοξούν ότι και τη φετινή τουριστική σεζόν η προσέλευση ξένων επισκεπτών θα κυμανθεί τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα, σημειώνοντας πως το 2022 ήταν τουριστικά καλύτερο και από το 2019.
Ήδη τα ξενοδοχεία έχουν προετοιμαστεί προβαίνοντας αφενός σε επισκευές και ανακαινίσεις, αφετέρου κάνοντας τις απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού, ώστε από την 1η Μαΐου να είναι έτοιμα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου σημείωσε πως «ετοιμαζόμαστε για την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία ουσιαστικά θα ξεκινήσει από την 1η Μαΐου, όπως δηλαδή και πέρυσι, αλλά φέτος θα είναι με πιο εντατικούς ρυθμούς, και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη πτήση από το εξωτερικό θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου και θα έρθει από τη Γαλλία μέσω της εταιρείας transavia. Θα αφιχθούν Γάλλοι τουρίστες που ουσιαστικά θα κάνουν και το ποδαρικό για τη φετινή σεζόν.
Πολύ γρήγορα, όμως, στο πλάνο των πτήσεων μπαίνει και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς από τη Δευτέρα 1η Μαΐου αρχίζουν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία μέσω των δύο εταιρειών jet2 και TUI μεταφέροντας Βρετανούς τουρίστες που τόσο αγαπούν τη Σκιάθο και ευρύτερα τις Βόρειες Σποράδες.
Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε πως η βρετανική αγορά τείνει να αποτελέσει το 70% των ξένων επισκεπτών που έρχονται με πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Και ο λόγος είναι πως οι Βρετανοί αρχίζουν τις πτήσεις για διακοπές νωρίτερα από τους άλλους. Για παράδειγμα οι πτήσεις από τη Σκανδιναβία αρχίζουν από τις 20 Μαΐου και μετά, ενώ οι Γερμανοί έχουν λίγες πτήσεις και οι Ιταλοί αρχίζουν αργότερα. Επίσης ένας λόγος είναι πως οι Βρετανοί αντέχουν προς το παρόν τις αυξήσεις που έχουν έρθει στο τουριστικό προϊόν και κλείνουν νωρίς τα εισιτήρια και τα δωμάτια στα ξενοδοχεία.
Μάλιστα η Σκιάθος είναι από τα νησιά της χώρας που έχουν μεγάλο κομμάτι επαναλαμβανόμενων επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία. Για αρκετούς Άγγλους η Σκιάθος είναι το δεύτερο σπίτι τους.
Ζήτηση υπάρχει και από τη σκανδιναβική αγορά για πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου μέσω της εταιρείας sass.
«Και από τη Σκανδιναβία αναμένουμε φέτος μια μικρή αύξηση στους επισκέπτες» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, ενώ καλά θα πάνε και οι πτήσεις από τη Γερμανία μέσω της εταιρείας Condor.
Σε γενικές γραμμές και το 2023 αναμένεται να είναι καλύτερο τουριστικά για τη Σκιάθο από το 2019 με κυριαρχία βέβαια της βρετανικής αγοράς.
Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε πως «αναβαθμίζεται συνεχώς το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο, ενώ είχαμε και πολλές ανακαινίσεις ξενοδοχείων. Μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν το καλοκαίρι την εβδομάδα οι πτήσεις από το εξωτερικό μπορεί να αγγίξουν και τις 70-80. Βέβαια οριστική εκτίμηση γι’ αυτό θα μπορούμε να έχουμε σε δύο εβδομάδες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το