Τοπικά

Αιφνιδιάστηκαν οι βιβλιοπώλες με το νέο κλείσιμο – Ελπίδες για άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα 

Ξαφνιασμένοι δηλώνουν οι βιβλιοπώλες από την απόφαση για κλείσιμο των βιβλιοπωλείων τους, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Νομού Μαγνησίας να επισημαίνει ότι «δεν έχουμε τίποτα άλλο από το να αποδεχτούμε το γεγονός πως έπρεπε να κλείσουμε ξανά». Ο ίδιος τόνισε πως περιμένουν τις νέες οδηγίες, με την ελπίδα ότι θα ξανανοίξουν τα βιβλιοπωλεία μετά τις 11 Ιανουαρίου με το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Χρήστος Αγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, τόνισε πως «όπως όλοι οι επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου την άδεια να λειτουργήσουν, έτσι και οι βιβλιοπώλες ξαφνιάστηκαν με το νέο κλείσιμο».

Ο ίδιος επισήμανε πως «δεν έχουμε τίποτα άλλο από το να αποδεχτούμε το γεγονός ότι έπρεπε να κλείσουμε ξανά. Θα υπομένουμε και θα περιμένουμε μέχρι να δοθούν νέες οδηγίες. Ελπίζουμε ότι μετά τις 11 Ιανουαρίου με το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να ανοίξουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο ή κάποιον άλλον που θα μας υποδειχθεί από το κράτος».

Όσον αφορά στα ραντεβού με το λεγόμενο «click away», ο κ. Χρήστος Αγιώτης είπε πως δεν υπήρχαν ραντεβού για την τρέχουσα εβδομάδα και όλοι είχαν εξυπηρετηθεί την περίοδο των εορτών. «Σίγουρα υπήρχαν κάποιες ταχυδρομικές παραγγελίες για όσους βιβλιοπώλες έχουν e-shop, οι οποίες έπρεπε να διεκπεραιωθούν, αλλά με την προϋπόθεση τα παραστατικά να είχαν κοπεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του Δεκεμβρίου. Για τις επόμενες 11 μέρες, από 1 έως 11 Ιανουαρίου, δεν δικαιούται κανένα βιβλιοπωλείο να κόψει παραστατικά είτε χονδρικής είτε λιανικής» ανέφερε.

Τη περίοδο των γιορτών η κίνηση στα βιβλιοπωλεία κινήθηκε αρκετά καλά: «Ευνοηθήκανε εν μέρει από το γεγονός ότι ήταν ανοιχτά και ότι μπορούσαν να δεχτούνε κόσμο τα βιβλιοπωλεία. Είχε τη δυνατότητα κάποιος να διαλέξει κάτι το οποίο ήθελε, να νιώσει τη χαρά ότι ψωνίζει, σίγουρα με τους περιορισμούς και την ασφάλεια που απαιτείται».

Για τα βιβλιοπωλεία δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά η δεύτερη που δοκιμάζονταν σε αυτόν τον τρόπο αγορών: «Υπήρξε μια μικρή δυσκολία να κατανοήσουν όλοι τον τρόπο αυτόν, ειδικότερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πελάτες, που δεν ήταν σύμφωνοι με τις τηλεφωνικές παραγγελίες και τα ραντεβού».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαμόρφωση εφήβων επιτυγχάνεται συχνά μέσα από συγκρούσεις με την οικογένεια

  Της Χρύσας Λεϊμονή, ψυχολόγου Αυτονομία, μια δεξιότητα η οποία πολλές φορές παρεμποδίζεται από τον…

24 Δεκεμβρίου 2023

«Εισαγωγή στην Ηθική του Σπινόζα» του Pierre Macherey

  Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Gutenberg το βιβλίο του Pierre Macherey, Εισαγωγή στην Ηθική…

24 Δεκεμβρίου 2023

Η συναισθηματική και καλλιτεχνική συνθήκη μιας έκθεσης…Άγγιγμα: Ένας χρόνιος δεσμός

  Της Χρύσας Δραντάκη, δρ Κοινωνιολογίας Τέχνης, επιμελήτριας της έκθεσης, ιδρυτικής διευθύντριας της Σχολής-ΙΕΚ Δήμου…

24 Δεκεμβρίου 2023

Τέτοιες μέρες… τέτοια λόγια!

    Χριστουγεννιάτικη λογοτεχνία    Του  Δημήτρη Χ. Σάββα   Τούτες τις μέρες των εορτών……

24 Δεκεμβρίου 2023

Οι μαθητές-πρέσβεις του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου στο Ερωτηματολόγιο του Proust-Η εμπειρία από τα έδρανα  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

    Καλεσμένοι μου σήμερα στη χριστουγεννιάτικη «Θεσσαλία» οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πρότυπου…

24 Δεκεμβρίου 2023

Έκθεση από το «Τεχνοποίημα» για τη στήριξη της δράσης «Θαύμα»

  Αρκετός ήταν ο κόσμος που πέρασε χθες από τον Άγ. Νικόλαο, όπου είχε στηθεί…

24 Δεκεμβρίου 2023