Κόσμος

Άγριο περιστατικό στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα 26χρονο, αφού τον σταμάτησαν για έλεγχο

Αδιανόητο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν αστυνομικοί «γάζωσαν» με 96 σφαίρες 26χρονο αφού άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Στο βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών ακούγονται να λένε να ανοίξει την πόρτα, κατά τη διάρκεια ελέγχου για τροχαία παράβαση, με τον νεαρό να πυροβολεί εναντίον τους.

Η αστυνομία του Σικάγο αντέδρασε άμεσα, σκοτώνοντας τον 26χρονο αφού πρώτα τον είχαν πυροβολήσει 96 φορές μέσα σε 41 δευτερόλεπτα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Μαρτίου.

Ερευνάται αν οι ενέργειες των αξιωματικών ήταν δικαιολογημένες

Η υπερβολική χρήση βίας εναντίον του 26χρονου εγείρει ερωτήματα με την οικογένεια του 26χρονου να ζητά περαιτέρω έρευνα για όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο του γιου τους. Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι γιατί οι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του 26χρονους κρατώντας μάλιστα όπλα και πυροβολώντας δεκάδες φορές εναντίον του. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 26χρονος ήταν εκείνος που άνοιξε πρώτος πυρ με τέσσερις αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν εάν οι ενέργειες των αξιωματικών ήταν δικαιολογημένες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το