Τοπικά

Αγορά οικοπέδου για κλειστό Γυμναστήριο στο Βελεστίνο με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 

Οικόπεδο εντός του σχεδίου πόλεως του Βελεστίνου, επιφάνειας περίπου 6.000τ.μ. έως 7.000 τ.μ., θα αγοράσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προκειμένου να κατασκευαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο- Αθλητικό Κέντρο Βελεστίνου. Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να υποβληθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών φάκελος στο υπουργείο Εσωτερικών, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου.

Η αγορά του οικοπέδου θα γίνει με δημοπρασία, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αφού η Οικονομική Επιτροπή συντάξει τους όρους δημοπρασίας της αγοράς, ενώ το οικόπεδο θα βρίσκεται κοντά στα σχολεία (Γυμνάσιο – Λύκειο και ΕΠΑΛ Βελεστίνου).
Στόχος του Δήμου είναι να ενταχθεί η αγορά του οικοπέδου ως υποέργο της πράξης «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου-Αθλητικού Κέντρου στο Βελεστίνο» με χρηματοδότηση περίπου 100%, διότι δίνεται για χρηματοδότηση του οικοπέδου, ποσό ίσο με το 15% του προϋπολογισμού του κυρίως έργου που είναι η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου και έχει προϋπολογιστεί στο ποσό των 3.500.000 ευρώ, άρα μπορεί να χρηματοδοτηθεί η αγορά του οικοπέδου μέχρι ποσού 525.000 ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε, για να δημοσιευτεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά οικοπέδου, θα πρέπει να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο στην περιοχή κοντά στα Σχολεία, διότι αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών για αθλητισμό.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και Περιβάλλοντος, το οικόπεδο θα είναι εντός του σχεδίου της πόλης του Βελεστίνου, επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ. έως 7.000 τ.μ. και η αγορά του θα γίνει με νόμιμη μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αφού η Οικονομική Επιτροπή συντάξει τους όρους Δημοπρασίας της αγοράς.
Να αναφερθεί ότι η επιφάνεια του οικοπέδου προκύπτει από την κάλυψη του κτιρίου του Κλειστού Γυμναστηρίου, την κάλυψη των ανοικτών γηπέδων που προτείνονται στον περιβάλλοντα χώρο, την κάλυψη των χώρων στάθμευσης και τη δυνατότητα δόμησης με βάση τον συντελεστή δόμησης και κάλυψης της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρίσκονται σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε., για τις μελέτες ώστε στις αρχές του 2021 να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξή τους και εντός εξαμήνου να γίνει η δημοπράτηση του έργου.
Στη συνέχεια, η χρηματοδότησή του θα ενταχθεί είτε στον σχεδιασμό και προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας είτε σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2021.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το