Τοπικά

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Απίστευτο και όμως αληθινό… Πρόστιμα και στους μαθητές

Σχολιάζοντας την ανάκληση της δήλωσης εκ μέρους της κ. Ζέττας Μακρή για την επιβολή προστίμων σε μαθητές, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών επισημαίνει ότι η κυβίστηση της υφυπουργού, μετά την κατακραυγή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν μπορεί να κρύψει τον αυταρχικό οίστρο της κυβέρνησης και την κατασταλτική της πολιτική.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η υφυπουργός Παιδείας, κα Ζ. Μακρή, έκανε την απίστευτη δήλωση όταν ρωτήθηκε για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητές που δεν θα γυρνάνε απευθείας σπίτι από το σχολείο: «Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλον τον πληθυσμό».
Είναι εξοργιστικό, η κυβέρνηση που με την πολιτική της επιλογή να μη δώσει ούτε 1€ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, απέκλεισε χιλιάδες μαθητές από τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για πάνω από 6 μήνες, να ρίχνει τις ευθύνες για μια ακόμα φορά στους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειες τους.
Πρώτα έπαιξε με την υγεία των μαθητών αφού δεν πήρε κανένα μέτρο για την αραίωση στις τάξεις και τον έλεγχο της διάδοσης του ιού στα σχολεία με την διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων τεστ. Μετά κατασυκοφάντησε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται από την αρχή της χρονιάς για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία των παιδιών, έπνιξε στα χημικά χιλιάδες μαθητές, προχώρησε σε συλλήψεις ανηλίκων δείχνοντας το πιο αυταρχικό – κατασταλτικό της πρόσωπο. Τώρα έρχεται με τέτοιου είδους δηλώσεις να θυμίσει εποχές αλήστου μνήμης εξωσχολικής παρακολούθησης.

Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας να στοιβάζονται 25 – 30 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά, να μετακινούνται «ο ένας πάνω στον άλλον» στα λεωφορεία και ταυτόχρονα να απειλούνται με πρόστιμο, στο όνομα της αποτροπής διάδοσης του ιου, όταν γυρνώντας από το σχολείο στο σπίτι περπατώντας σε ανοιχτό χώρο αργήσουν επειδή έκαναν μια βόλτα να ξεσκάσουν.
Η κυβίστηση της υφυπουργού που έτρεξε άρον – άρον να ανασκευάσει τις δηλώσεις της, μετά την κατακραυγή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν μπορεί να κρύψει τον αυταρχικό της οίστρο και την κατασταλτική της πολιτική. Αυτό άλλωστε γίνεται φανερό τόσο και από το τελευταίο ν/σ για τα Πανεπιστήμια, όσο και από το κυβερνητικό σχέδιο για τη «διαχείριση των συναθροίσεων».

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσει!
Η απάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών απέναντι σε μια ακόμα
αντιλαϊκή κυβέρνηση θα δοθεί στο δρόμο!
Όλοι μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα για μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το