Τοπικά

Αναβάθμιση ίντερνετ σε 10 σημεία του Δήμου Αλμυρού για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στους δημότες

Δέκα συνολικά σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας στις Δημοτικές Ενότητες θα δηλωθούν από τον Δήμο Αλμυρού στο WiFi4EU-portal για την αναβάθμιση της ταχύτητάς τους, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αλμυρού έχει επιχορηγηθεί με το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, ενώ οι γραμμές ίντερνετ που θα καλύψουν το WiFi και η συντήρησή του για τρία χρόνια είναι αποκλειστικά ευθύνη του.

Βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών τα 10 σημεία που θα επιλεγούν είναι υποχρεωτικό να υποστηρίζουν την υψηλότερη ταχύτητα που διατίθεται στην αγορά της περιοχής με κατώτερο όριο ταχύτητας καταφόρτωσης (download) τουλάχιστον 30 Mbps και ταχύτητας οπισθόζευξης (upload) τουλάχιστον ισοδύναμη – εφόσον υπάρχει – της ταχύτητας την οποία χρησιμοποιεί ο δικαιούχος (Δήμος Αλμυρού) για τις οικείες ανάγκες εσωτερικής συνδεσιμότητας, οπότε και πρέπει να γίνει αναβάθμιση της ταχύτητας όπου αυτή είναι δυνατή και υποστηρίζεται από τον πάροχο.
Στα υπόλοιπα 20 σημεία που προσφέρει η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί ο Δήμος, δεν χρειάζεται να δηλωθούν στο WiFi4EU οπότε μπορούν να υποστηριχτούν με την εκάστοτε ταχύτητα των υπαρχουσών γραμμών. Η τακτική είναι να επιλέγονται σημεία με βάση τις υπάρχουσες γραμμές, εκτός γραμμών SYZEFXIS, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος ενεργοποίησης νέων γραμμών, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό.
Αυτά τα σημεία είναι το Μουσείο – Ωδείο, το Πολιτιστικό Κέντρο, οι Κοινότητες Ευξεινούπολης, Αχιλλείου, Κροκίου, Πλατάνου, τα σφαγεία Ανάβρας, οι Κοινότητες Κοκκωτών, Βρύναινας, Αγ. Τριάδας, Ανθοτόπου, Φυλάκης, Αργιλοχωρίου, καθώς και ο χώρος της εμποροπανήγυρης.

Τα δέκα σημεία τα οποία θα δηλωθούν στο WiFi4EU-portal και για τα οποία πρέπει να αναβαθμιστεί η ταχύτητά τους, είναι τα εξής: Στάδιο Αλμυρού, κεντρική πλατεία Αλμυρού, δάσος Κουρί, Αμαλιάπολη πλατεία, Σούρπη, Ανάβρα πλατεία, Κωφοί, Πτελεός, Άγιοι Θεόδωροι, Δρυμώνα.
Επισημαίνεται ότι τα προτεινόμενα σημεία-κτίρια που ανήκουν μεν στο Δήμο, αλλά μισθώνονται σε ιδιώτη ο οποίος παρέχει τη γραμμή internet, δεν μπορούν να δηλωθούν στα πρώτα 10 σημεία.
Ο Δήμος Αλμυρού συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» CEF- WiFi4EU για την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κ.λπ.), λαμβάνοντας επιχορήγηση 15.000 ευρώ για την υλοποίησή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το