Οικονομία

Αγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

troika

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ημερομηνία επιστροφής της Αποστολής του Ταμείου στην Αθήνα. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε στο Μέγκα ότι δεν έχει κάτι νεώτερο να ανακοινώσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα του Ταμείου που ασχολείται με το Ελληνικό Πρόγραμμα υπό τον κ. Ρίσι Γκογιάλ, συνεχίζει τη μελέτη των προτάσεων και συνεννοείται με τους Ευρωπαίους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καν ένδειξη για την επιστροφή –φυσικά εδώ αλλάζουν τα πράγματα ανά πάσα στιγμή. Τα στελέχη του ΔΝΤ είχαν επίσης τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στην Τρόικα.
Είναι σημαντικό ότι μέχρι το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) δεν είχε ξεκινήσει ούτε η διαδικασία για την επιστροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν έχει πάει καν στα αρμόδια όργανα του Ταμείου η επιστολή χορήγησης άδειας για τη μετάβαση των μελών της Αποστολής στην ελληνική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη στιγμή που ο κ. Γκόγιαλ αποφάσισε να μην ξεφύγει καθόλου από το Καταστατικό, από τη στιγμή που επιμένει να είναι καθ’ όλα νόμιμος με το Καταστατικό, τα περιθώρια στενεύουν πολύ, οι μέρες περνούν και το χρονοδιάγραμμα της 8ης Δεκεμβρίου φαντάζει άπιαστο όνειρο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και μία δυσαρέσκεια για τις επιθέσεις εναντίον του κ. Γκογιάλ από τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Τηλεδιάσκεψη των μελών της τρόικας
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεδιάσκεψη των μελών της τρόικας για να δοθεί απάντηση στις ελληνικές προτάσεις.
Η πιθανότητα μιας μικρής παράτασης του προγράμματος διαφαίνεται στον ορίζοντα, καθώς φαίνεται ότι χάνεται το ορόσημο του Δεκεμβρίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επέτρεπε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά δύσκολες και θεωρείται ότι θα χρειαστούν πολιτικές αποφάσεις για την άρση του αδιεξόδου.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το