Τοπικά

Σύλλογος Γονέων 5ου Γυμνασίου: Ικανοποίηση για την αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ

5ο gymnasio

Την ικανοποίησή τους για τη λύση που δόθηκε στο «Καρτάλειο» διδακτήριο με την εκκένωση της αίθουσας των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ, εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Βόλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «επικράτησε η κοινή λογική και το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών». Τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν τον δήμαρχο Βόλου για τη λύση που έδωσε και απευθύνουν συμβουλές στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ, προκειμένου να επικρατήσει κλίμα ηρεμίας στο σχολικό συγκρότημα.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος γονέων του 5ου Γυμνασίου Βόλου αναφέρει:
«Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες αντιμετωπίστηκε με επιτυχία το πρόβλημα της παράδοσης αίθουσας του «Καρτάλειου» Διδακτηρίου στους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που ταλαιπωρούνταν από την αρχή του σχολικού έτους μη έχοντας αίθουσα για να κάνουν τα μαθήματά τους, επιστρατεύοντας γι’ αυτό ακόμη και το γυμναστήριο του σχολείου!!!
Να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα κανείς δεν εμπόδισε τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και το Σχολικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ να τοποθετηθούν επι των τεκταινομένων και να παρέμβουν με τους νόμιμους τρόπους σε όλα τα αρμόδια όργανα, όπως και έκαναν. Έγιναν πολλές συναντήσεις για το όλο ζήτημα και παρουσιάστηκαν οι θέσεις τους. Τελικώς επικράτησε όπως είναι αναμενόμενο η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και το καλώς νοούμενο ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Θέση μας είναι ότι πρέπει κάθε σχολείο και οι μαθητές με τους καθηγητές τους να λειτουργούν ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ και σε απόλυτο ΚΛΙΜΑ ΗΡΕΜΙΑΣ. Γι’ αυτό προτρέπουμε τους μαθητές, τους γονείς τους και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ να αντιληφθούν ότι: α) οι λίγοι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ των μαθημάτων των Η/Υ των λίγων αιθουσών που τους έχουν παραχωρηθεί γι’ αυτό το λόγο στο «Καρτάλειο» και εξυπηρετούνταν από τα 4 γραφεία της αίθουσας, μπορούν να εξυπηρετηθούν ανετότατα στην παρακείμενη αίθουσα καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, που είναι νυχτερινό και το πρωί οι καθηγητές του απουσιάζουν, όπως γίνεται σε αρκετά σχολεία, β) να μην λησμονούν ότι η αίθουσα των καθηγητών και του διευθυντή τους βρίσκεται από ετών στο κτίριό τους, δηλ. στο κτίριο Αποστόλου, γ) έχει ήδη ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης δημάρχου στην Περιφέρεια, κι ως εκ τούτου ας περιμένουν την έκβαση αυτής της κίνησης, που ήταν και η μόνη κατά την άποψή μας απ’ όσες έγιναν που κινείται σε αποδεκτά πλαίσια, δ) ας αξιοποιήσουν τις πέντε (5) κενές αίθουσες που έχουν στο κτίριο Αποστόλου που τους αποδόθηκαν μετά την απομάκρυνση της ΑΣΠΑΙΤΕ μεταφέροντας σε αυτές τα εργαστήρια Η/Υ που βρίσκονται στο «Καρτάλειο», ώστε το σχολείο τους να αποκτήσει επιτέλους κτιριακή αυτοτέλεια και να μην μετακινούνται οι καθηγητές και οι μαθητές τους για τα λίγα αυτά μαθήματα.
Ελπίζουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Οτιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον «κακό παράδειγμα» για όλους τους μαθητές. Και τέτοιο δεν πρέπει να παρέχουν ούτε οι γονείς, ούτε οι καθηγητές.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μαs και την μεγάλη ευαισθητοποίησή του σε θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το