Κόσμος

Αγκυρα για δηλώσεις Μακρόν: «Η Τουρκία θα σας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις»

Στο γνωστό μοτίβο της «σκληρής γλώσσας» απάντησε η Αγκυρα και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για την Τουρκία και την ανατολική Μεσόγειο. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε νωρίτερα πως η Ευρώπη «δεν δέχεται μονομερείς κινήσεις, όπως το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, παραβιάζοντας τα θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας. Στόχος μας είναι μια συμφωνία. Θέλουμε σαν Ευρώπη να έχουμε κοινή θέση, ώστε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέλουμε να έχουμε σαφήνεια, πρέπει να έχουμε πιο σαφή φωνή απέναντι στον Ερντογάν». Ακόμη ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο Μεταναστευτικό – Προσφυγικό και υπογράμμισε την ανάγκη «να τής δείξουμε την αλληλεγγύη μας», ενώ γνωστοποίησε πως μιλάει με την Γερμανία για να δοθεί μια λύση στο ζήτημα της Μόριας.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας τη φράση του κ. Μακρόν ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι των αποικιοκρατών. Εκδήλωναν ψεύτικη αγάπη για να κατακτήσουν τους λαούς, αλλά στόχευαν στους πατριώτες ηγέτες. Είμαστε περήφανοι που ένα αποικιοκρατικό κεφάλι στοχεύει τώρα τον πρόεδρό μας. Κι εμείς έχουμε πρόβλημα όπως κι εσείς, κύριε Μακρόν, με τα αποικιοκρατικά μυαλά. Εχουμε έναν ανθρώπινο κι έναν αδελφικό δεσμό με τους λαούς που κάνατε να υποφέρουν και τους λαούς που θελήσατε να κατακτήσατε. Γι’ αυτό και είμαστε απέναντί σας. Η χώρα για την οποία χρησιμοποιείτε απειλητική γλώσσα είναι η Τουρκία. Η Τουρκία θα σας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις», προειδοποίησε ο Τούρκος αξιωματούχος, συνεχίζοντας τα σκληρά λόγια. «Λόγια εκτός ορίων από το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν! Έκκληση-σκάνδαλο για την Τουρκία στην Ε.Ε: “Πρέπει να είμαστε σταθεροί και ισχυροί έναντι του Ερντογάν”».

«Κανένας δεν έχει τη δύναμη να διαχωρίζει τον πρόεδρο από το λαό του».«Κύριε Μακρόν, μη συγχέετε αυτό το μέρος με τα κράτη φυλάρχων που εύκολα ξεγελούσατε. Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίζει τον εκλεγμένο Πρόεδρο αυτής της χώρας από το λαό της. Γνωρίζουμε το παιχνίδι που έχετε παίξει πολλές φορές στην Αφρική λέγοντας “ο Ερντογάν άλλος, οι Τούρκοι άλλοι”. Αυτός που έκανε τη Γαλλία ένα αποτυχημένο κράτος είναι ο Μακρόν. Ο Μακρόν προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του να κυβερνήσει τη Γαλλία με επιθετική εξωτερική πολιτική. Ο Μακρόν είναι υπεύθυνος για τους μαζικούς τάφους του Χαφτάρ», κατέληξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το