Τοπικά

Αγγίζουν τα 35 τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Μαγνησία 

Ακόμη τέσσερις μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Μαγνησίας βρέθηκαν χθες θετικοί στον ιό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 20.
Σήμερα οι μαθητές θα φέρουν για δεύτερη φορά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ στα οποία πρέπει να έχουν υποβληθεί, όσοι δεν εμβολιάστηκαν ή δεν έχουν νοσήσει από το κορωνοϊό.
Τα πιστοποιητικά και τα τεστ, τα προσκομίζουν οι μαθητές κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «μέσα από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ που υποβάλλονται οι μαθητές, ενημερωθήκαμε ότι ακόμη τέσσερις μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό και έτσι θα παραμείνουν στο σπίτι τους. Συνολικά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αγγίζουν τους 20».
Αν στα 20 κρούσματα προσθέσουμε και άλλα περίπου δεκαπέντε από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τότε ο συνολικός αριθμός των νοσούντων μόλις στις πρώτες τέσσερις μέρες λειτουργίας των σχολείων αγγίζουν τα 35.

7.500 τεστ
Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισε πως «η Διεύθυνση προμηθεύτηκε και μοίρασε στα σχολεία περίπου 7.500 αυτοδιαγνωστικά τεστ, προκειμένου να μπορούν να δοθούν στους μαθητές, όταν παρουσιαστεί κρούσμα σε μια τάξη και θα πρέπει να υποβάλλονται για περισσότερες από μια φορές την εβδομάδα. Οι μαθητές λαμβάνουν κάθε εβδομάδα δύο τεστ από το φαρμακείο που είναι δωρεάν. Όμως, όταν θα υπάρξουν κρούσματα, τα επιπλέον τεστ θα κληθούν να τα επιβαρυνθούν οι ίδιοι. Γι’ αυτό και εμείς ζητήσαμε 15.000 αυτοδιαγνωστικά τεστ για να σταλούν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και να τους δίνονται για να υποβάλλονται δωρεάν. Τελικά μας απέστειλαν τα 7.500 και αναμένουμε τα υπόλοιπα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το