Ελλάδα

Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Ӵ飬鼴�᰼ �媫Ꞡ䩡䩪᳟ᠣ顠�⧠㧵��頻紩꾭 媫�᩠ŵ믣�堥ꫯ㩪�ᠳ�壡믷빭 �ʵޠ25 ̡/�14. (EUROKINISSI/ȁ́ӇӠʁˋɁсө

Το ερώτημα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της επόμενης Κυριακής φωτογραφίζει η ανακοίνωση για την ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που συγκαλείται στις 12 το μεσημέρι, ύστερα από αίτημα του υπουργικού συμβουλίου.
Η ημερήσια διάταξη αναφέρει ότι το ερώτημα επί του οποίου θα κληθούν οι πολίτες να τοποθετηθούν είναι το εξής: «Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ» και «Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται για τη «συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α’ του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα».
«Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το