Κόσμος

Αυστραλία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά τη σύλληψη υπόπτων για επιθέσεις

australia

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές θα ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι απετράπη άλλη μία τρομοκρατική επίθεση.

Δύο νεαροί άνδρες που φέρονται να προετοίμαζαν επιθέσεις στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν την 10η Φεβρουαρίου και έχουν προφυλακιστεί. Και οι δύο είχαν φθάσει στην χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο Ομάρ αλ Κουτομπί 24 ετών από το Ιράκ και ο Μοχάμεντ Κιάντ 25 ετών από το Κουβέιτ.

«Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, εμείς αναγνωρίζαμε σε εκείνους που αντιπροσώπευαν μία εν δυνάμει απειλή για την χώρα μας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας» επισήμανε ο Τόνι Άμποτ σε μία ανακοίνωση.

«Εφαρμόζαμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας στα σύνορά μας, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για τις άδειες διαμονής, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για την εθνικότητα και το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για (την αρχή κοινωνικής προστασίας) Centrelink» προσέθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το