Τοπικά

Αφημένη στην τύχη της παιδική χαρά στη Νέα Ιωνία (photos)

Εικόνα εγκατάλειψης σε χωμάτινο σκηνικό παρουσιάζει η παιδική χαρά, που βρίσκεται στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών στη συνοικία «Μπουρνόβα», στη Νέα Ιωνία, στο ύψος της δεύτερης διάβασης του ΟΣΕ. Σκουριασμένες κούνιες, πεταμένα κλαδιά δέντρων, σπασμένα πλακάκια και φθαρμένα παιχνίδια, συνθέτουν μια απαράδεκτη εικόνα, με τους περιοίκους να διαμαρτύρονται και να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να παρέμβουν και να δημιουργήσουν ένα χώρο χρηστικό, στον οποίο τα μικρά παιδιά θα μπορούν να παίζουν χωρίς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο χωμάτινος χώρος της παιδικής χαράς, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βυζαντίου και Δορυλαίου, παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα να

κινδυνεύουν με τραυματισμό τα μικρά παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί.

Ο σωρός από πεταμένα ξερά κλαδιά δέντρων, δεν έχει καμία θέση σε χώρο που καθημερινά βρίσκονται μικρά παιδιά

Οι κούνιες μπορεί να βρίσκονται στη θέση τους, αλλά οι αλυσίδες έχουν σκουριάσει και είναι πρόχειρα βαμμένες, ενώ απουσιάζουν οι απαιτούμενες αλυσίδες ασφαλείας.

«Σε περίπτωση που ένα παιδί πέσει από την κούνια με φόρα, ο τραυματισμός του είναι βέβαιος, αφού θα «προσγειωθεί» πάνω σε χώμα και πέτρες» ανέφερε χαρακτηριστικά περίοικος.

Οι κούνιες μπορεί να βρίσκονται στη θέση τους, αλλά οι αλυσίδες έχουν σκουριάσει και είναι πρόχειρα βαμμένες, ενώ απουσιάζουν οι απαιτούμενες αλυσίδες ασφαλείας

Σε μικρή απόσταση ο φωτογραφικός φακός της «Θ» κατέγραψε ένα σωρό από πεταμένα ξερά κλαδιά δέντρων, τα οποία δεν έχουν καμία θέση σε χώρο που καθημερινά βρίσκονται μικρά παιδιά.

Λίγο πιο πέρα, βρίσκεται και η μοναδική τσουλήθρα της παιδικής χαράς, η οποία έχει πάνω της σημάδια φθοράς, αφού το χρώμα από το εσωτερικό της έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Η μοναδική τσουλήθρα της παιδικής χαράς, έχει πάνω της σημάδια φθοράς, αφού το χρώμα από το εσωτερικό της έχει σχεδόν εξαφανιστεί

Στον χώρο της παιδικής χαράς ελάχιστα είναι τα σημεία, που υπάρχουν πλακάκια, για να κινούνται με ασφάλεια τα μικρά παιδιά και οι συνοδοί τους, ωστόσο είτε έχουν ξεκολλήσει είτε σπάσει, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την αποκατάστασή τους.

Εντός του χώρου υπάρχει πεταμένο και ένα μεγάλο ξύλινο καρούλι καλωδίων, από το οποίο εξέχουν σκουριασμένες βίδες, επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά.

Στον χώρο της παιδικής χαράς ελάχιστα είναι τα σημεία, που υπάρχουν πλακάκια, ωστόσο είτε έχουν ξεκολλήσει είτε σπάσει, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την αποκατάστασή τους

Να αναφερθεί ότι στην παιδική χαρά υπάρχει ένα μόνο καλαθάκι απορριμμάτων, το οποίο είναι έτοιμο να ξεκολλήσει από τη θέση του.

«Μπορεί να ζούμε σε μια υποβαθμισμένη γενικά περιοχή σε παλιές Εργατικές Κατοικίες, αλλά αυτές δεν είναι εγκαταστάσεις για μικρά παιδιά. Στην ουσία η παιδική χαρά είναι εγκαταλειμμένη και θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι στον Δήμο Βόλου να στρέψουν το βλέμμα τους προς τη Νέα Ιωνία και τη γειτονιά μας, για να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις της σε ανθρώπινο χώρο» ανέφεραν χαρακτηριστικά περίοικοι.

Εντός του χώρου υπάρχει πεταμένο και ένα μεγάλο ξύλινο καρούλι καλωδίων, από το οποίο εξέχουν σκουριασμένες βίδες, επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το