Κόσμος

Αεροπορικό σφυροκόπημα με 57 νεκρούς στη Συρία

syria

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Σύρων εξεγερμένων κοντά στη Δαμασκό από τις επιδρομές του συριακού στρατού σε απάντηση στις οβίδες που έριξαν οι αντάρτες εναντίον της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα πλήγματα της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν στόχο την περιοχή της Ανατολικής Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι 12 παιδιά και 7 γυναίκες, διευκρίνισε η ΜΚΟ στον αναθεωρημένο απολογισμό της.
Λίγο νωρίτερα δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν στη Δαμασκό όταν 70 οβίδες έπεσαν το πρωί σε πολλές συνοικίες της καθώς και στο κέντρο της πόλης, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση. Τουλάχιστον 50 είναι τραυματίες στη συριακή πρωτεύουσα.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αιματηρή ημέρα στην Ανατολική Γούτα που ήταν στόχος περισσότερων από 60 αεροπορικών επιδρομών και ρουκετών εδάφους- εδάφους. Σε ό,τι αφορά την πρωτεύουσα που ελέγχεται από τον κυβερνητικό στρατό ποτέ έως τώρα δεν έχει πληγεί από 120 ρουκέτες από τους Σύρους εξεγερμένους.
Από τις επιδρομές τις συριακής Πολεμικής Αεροπορίας τραυματίστηκαν επίσης 140 άνθρωποι προάστια Ντούμα, Ερμπίν, Κάφαρ Μπάτνα και Άιν Τάρμα της περιοχής Ανατολική Γούτα.
Οι κάτοικοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε υπόγεια των κτιρίων, καθώς η Ντούμα δεν έχει γνωρίσει παρόμοιο βομβαρδισμό, σχολίασε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το