Κόσμος

Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Λάρνακα

aeropiratia-larnaka

Συναγερμός έχει σημάνει στις κυπριακές αρχές, μετά από αίτημα αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών -τύπου Airbus- να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, λόγω αεροπειρατείας.

Σύμφωνα με το SigmaLive.com, οι αρχές ενημερώθηκαν στις 8:30 το πρωί και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 8:50 το πρωί.

Την αεροπειρατεία επιβεβαίωσε νωρίτερα εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρίας.

Το Airbus εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS-181 μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου και σύμφωνα με το κυπριακό κρατικό ραδιόφωνο μετέφερε 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι έχει ήδη στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το κυπριακό Sigmalive.com μεταδίδει ότι πρόκειται για έναν ένοπλο αεροπειρατή, ο οποίος ζητά τα συνδεθούν άμεσα οι σκάλες στο αεροσκάφος. Το Αssociated Press μεταδίδει ότι ο ένοπλος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά στο αεροσκάφος, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αεροπειρατής επέτρεψε σε γυναίκες και παιδιά να βγουν από το αεροσκάφος. Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 30 με 40 άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως.
Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ).

Nα σημειωθεί ότι για την επόμενη μία περίπου ώρα δεν αναμένονται προσγειώσεις άλλων αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – στις 10.00 αναμένονται προσγειώσεις στρατιωτικού αεροσκάφους από την Ελευσίνα και πτήση της Aegean από την Αθήνα. Η πτήση της Aegean για Θεσσαλονίκη που θα αναχωρούσε στις 8.35, όπως και της Wizz για Βουκουρέστι, βρίσκονται σε αναμονή.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το