Τοπικά

Αεροδρόμιο Αγχιάλου – Τέλος η «Sky Express» λόγω αλλαγής σκαφών

Με θετικό πρόσημο κλείνει η επιβατική κίνηση για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου το 2021, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιάζει αύξηση κατά 70% συγκριτικά με το 2020, ενώ παρά το γεγονός ότι υπήρχε η πρόθεση να διατηρηθεί η αεροπορική γραμμή της Sky Express για σύνδεση με το Ηράκλειο, εντούτοις λόγω αλλαγής σκαφών, η εταιρεία σταματά τις πτήσεις της τέλος του μήνα.

Ο αερολιμενάρχης Ν. Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου ανέφερε ότι τη φετινή θερινή περίοδο, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις από την εταιρεία Transavia από Παρίσι, από την εταιρεία Condor από Μόναχο, από την Easy Jet από Λονδίνο και φυσικά την Sky Express με πτήσεις από Ηράκλειο. Οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές και δεν αποκλείεται από τη νέα χρονιά να ξεκινήσουν πιο νωρίς οι αεροπορικές εταιρείες. Όπως δήλωσε ο κ. Ευσταθίου «οι πτήσεις για Ηράκλειο κινήθηκαν πάρα πολύ καλά, καθώς και αρκετοί φοιτητές και επαγγελματίες ταξίδεψαν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας, είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Ωστόσο, λόγω του ότι η εταιρεία προχωρά σε αλλαγή σκαφών, οι πτήσεις θα σταματήσουν στις 29 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από Μάρτιο. Υπήρχε η πρόθεση η γραμμή να διατηρηθεί και τον χειμώνα, αλλά λόγω αλλαγής των σκαφών, οι σχεδιασμοί τροποποιήθηκαν».

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, για το 2022 οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από την Easy Jet στις 30 Μαρτίου, ενώ ο ίδιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά, καθώς όπως υποστήριξε «περιμένουμε το 2022 να είναι μια χρονιά, που θα πάει ακόμη καλύτερα από άποψη κίνησης, συγκριτικά με φέτος». Μάλιστα όπως διευκρίνισε «το ότι σταματάνε κι ολοκληρώνονται οι πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών για τον χειμώνα, δε σημαίνει ότι το αεροδρόμιο δεν έχει κίνηση και δεν λειτουργεί. Έχουμε ιδιωτικές πτήσεις κι έχουμε κίνηση όλο τον χρόνο». Ο κ. Ευσταθίου κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα των υποδομών σε επίπεδο Μαγνησίας, για την προσέλκυση τουριστών. Όπως υποστήριξε «οι υποδομές του αεροδρομίου βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ωστόσο χρειάζεται όλοι οι φορείς να αντιληφθούν τη δυναμική του. Το Πήλιο αποτελεί έναν ιδιαίτερα αγαπημένο προορισμό και σίγουρα χρειάζεται να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή, για την κάλυψη των αναγκών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το