Οικονομία

Η Aegean ετοιμάζεται για την αγορά 7 νέων αεροσκαφών

aegean

Ένα χρόνο μετά τη συνένωσή της με την Olympic Air, η Αegean μπαίνει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, αφού το 2014 και οι δυο εταιρείες καλύπτουν συνολικά, ένα δίκτυο 120 προορισμών εξωτερικού και εσωτερικού σε 33 χώρες, με 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 1,2 εκατ. περισσότερες από την αρχή της συνένωσης.
Αυτή τη στιγμή η Aegean, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της, Ευτύχης Βασιλάκης με αφορμή τον ένα χρόνο από την συνένωση με την Οlympic Air, διαθέτει ένα στόλο 50 αεροσκαφών, απασχολεί 2.400 εργαζόμενους, με τους 250 να έχουν προσληφθεί μετά την συνένωση, μεταφέρει 9,8 εκ. επιβάτες και έχει 2 τεχνικά hangars.
Για την περίοδο 2015-2016 η εταιρεία επενδύει 300 εκατ. δολάρια για την αγορά 7 ολοκαίνουργιων Airbus A320ceos στο στόλο της.
Ωστόσο πέραν αυτών των αεροσκαφών, η Aegean αναμένεται να προκηρύξει του χρόνου διαγωνισμό μεταξύ της Airbus και της Boeing για την ριζική ανανέωση του στόλου της με προτεραιότητα στα αεροσκάφη που αγοράστηκαν το 2007.
Στόχος της διοίκησης της εταιρείας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, είναι να φτάσει τα 70 αεροσκάφη το 2023 καλύπτοντας 350 προορισμούς και μεταφέροντας 14 – 15 εκατ. επιβάτες.
Σήμερα η εταιρεία, όπως τόνισε ο κ. Βασιλάκης, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για καθολική κάλυψη του εσωτερικού της χώρας, καλύπτει μέσα από τα δρομολόγιά της 33 ελληνικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση και στο πιο μικρό νησί.
Ειδικότερα, πέρα από τους κύριους προορισμούς που υπήρχε ανάπτυξη, σε μικρούς προορισμούς που πετούσε μόνο μία εταιρεία ο μέσος ναύλος μειώθηκε έως και 34%. Αντίστοιχα, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση της κίνησης. Ενδεικτικά, η κίνηση αυξήθηκε κατά 66% στην Κεφαλονιά, 36% στην Κάρπαθο και 44% στη Ζάκυνθο.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το