Τοπικά

Αδειάζει ο Βόλος για Δεκαπενταύγουστο

Άδεια είναι από χθες η πόλη του Βόλου, καθώς αναχώρησαν για ολιγοήμερες διακοπές ακόμη και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου, ενώ μεγάλη κινητικότητα υπήρξε και από ξένους επισκέπτες που ακτοπλοϊκώς μετέβηκαν στις Σποράδες. Πολλοί άλλοι οδικώς μετακινήθηκαν στο Πήλιο.
Επίσης και στα παράλια της νοτιοδυτικής Μαγνησίας καταγράφεται κοσμοσυρροή.
Γενικότερα βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και παραδοσιακά το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου το επιλέγουν πολλοί για να μεταβούν στις περιοχές καταγωγής τους και να περάσουν όμορφα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η κίνηση χθες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν αυξημένη, καθώς έφτασαν οδικώς στη Μαγνησία και πολλοί επισκέπτες για να μεταβούν στα παραλιακά θέρετρα, οπότε πολλοί επέλεξαν να διασχίσουν το κέντρο της πόλης απολαμβάνοντας ίσως και ένα καφεδάκι ή ένα τσίπουρο στην παραλία.
Έτσι στις οδούς Ιάσονος και Πολυμέρη η κίνηση νωρίς το μεσημέρι γινόταν με βήμα σημειωτόν και μέχρι οι οδηγοί να περάσουν τα Αστέρια της Αγριάς θα έπρεπε να έχουν οπλιστεί με μπόλικη υπομονή.
Στην εμπορική αγορά η κίνηση μάλλον υποτονική, καθώς παρά το αεράκι και τη σχετική δροσιά, σε σχέση πάντοτε με το καμίνι της περασμένης εβδομάδας, οι περισσότεροι καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους τις προηγούμενες ημέρες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και τους σημερινούς εορτάζοντες.
Στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας η πληρότητα αγγίζει το 100% και αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.
Οι υπηρεσίες σε ένα βαθμό χθες υπολειτουργούσαν, καθώς πολλοί εργαζόμενοι πήραν άδεια, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν και τετραήμερο.
Μάλιστα χθες ακόμη και ορισμένα αρτοποιεία ήταν κλειστά.
Αυτή την εβδομάδα θα μείνουν κλειστά και αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν κλείνουν ούτε μια μέρα τον υπόλοιπο χρόνο, αφού είθισται τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι επαγγελματίες να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Το αδιαχώρητο στα χωριά
Εκτός από τα παραλιακά θέρετρα του Παγασητικού και του Αιγαίου που «βουλιάζουν» από επισκέπτες, μεγάλη επισκεψιμότητα παρατηρείται και στα χωριά τόσο του πεδινού όσο και του ορεινού όγκου της Μαγνησίας.
Απόδημοι που διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, άλλοι που ξενιτεύτηκαν στο εξωτερικό, αλλά και επισκέπτες βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα χωριά για να δουν συγγενείς, φίλους και να περάσουν όμορφα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τηρώντας τα έθιμα της πλούσιας ορθόδοξης παράδοσης. Εξάλλου ο Δεκαπενταύγουστος προσφέρει τη δυνατότητα να σμίξουν ξανά οικογένειες.
Σε πολλά χωριά πραγματοποιούνται πανηγύρια συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου με τις πλατείες να πλημμυρίζουν μουσικές μελωδίες και ευχάριστη διάθεση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το