Τοπικά

Αδελφοποίηση του 3ου ΓΕΛ Βόλου με την Εθνική Σχολή της Βιέννης

Σε αδελφοποίηση με την Ελληνική Εθνική Σχολή της Βιέννης, που είναι ίσως και το αρχαιότερο σχολείο της διασποράς του ελληνισμού, λειτουργώντας από τον 18ο αιώνα, προχώρησε το 3ο ΓΕΛ Βόλου.
Από το σχολείο έχει σταλεί ήδη αποστολή στη Βιέννη αποτελούμενη από τον καθηγητή μαθηματικών κ. Θανάση Γούναρη και τη φιλόλογο κ. Γεωργία Παπαργύρη καθώς και δεκαπέντε μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης.

Η Ελληνική Εθνική Σχολή της Βιέννης και το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου παρακινούμενα από την επιθυμία να συνεργαστούν, με θέμα: «Στα χνάρια του Ρήγα: Το οδοιπορικό ενός οραματιστή από το Βελεστίνο της Μαγνησίας στη μητροπολιτική Βιέννη της Αυστροουγγαρίας», να διαμορφώσουν και να αναπτύξουν φιλικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές σχέσεις, λαμβάνοντας υπόψη το αμοιβαίο ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών για τη ζωή και τον πολιτισμό των δυο χωρών, αναγνωρίζοντας ότι η διαμόρφωση κοινών σχέσεων θα συμβάλλει στην ανάπτυξη αλληλοκατανόησης και στη διεύρυνση των μορφωτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, με σκοπό τον εμπλουτισμό των σχολικών προγραμμάτων με νέες ιδέες και προοπτικές συνεργασίας, αποφάσισαν να συνάψουν τη συμφωνία.
Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης ανέφερε πως η Ελληνική Εθνική Σχολή της Βιέννης είναι ίσως το αρχαιότερο σχολείο της ελληνικής διασποράς που ιδρύθηκε το 18ο αιώνα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αδελφοποιηθούμε με ένα σχολείο με τόσο βαρύνουσα ιστορική αξία.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «Κοινή βούληση και των δυο πλευρών θα είναι η επικοινωνία των μαθητών σε μια μόνιμη βάση δημιουργικής συνεργασίας, με γνώμονα τις μακροχρόνιες και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Οι Διευθύνσεις των δυο σχολείων και οι σύλλογοι των καθηγητών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους προτίθενται να αναλάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εδραίωση της συνεργασίας και την επικοινωνία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
Για τον σκοπό αυτό θα ανταλλάσσουν πληροφορίες και εμπειρίες για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, κοινωνικών προβλημάτων, οικογενειακής παιδείας και λοιπών κοινών ενδιαφερόντων, θα προωθούν ζητήματα που αφορούν στη νεολαία αποσκοπώντας την αμεσότητα των σχέσεων, τη δημιουργία φιλικής συνεργασίας και την προαγωγή της ειρήνης, θα επιμελούνται την ανταλλαγή διδακτικού και μεθοδολογικού υλικού για τη διδασκαλία θεωρητικών και θετικών επιστημών, θα ενθαρρύνουν τις επισκέψεις αντιπροσωπειών από εκπαιδευτικούς και μαθητές, δεδομένου ότι παρόμοιες δραστηριότητες συμβάλλουν στην προάσπιση κοινών απόψεων και εμπειριών και παρέχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Η επεξεργασία επιμέρους προγραμμάτων συνεργασίας στο πλαίσιο του παρόντος συμφωνητικού θα μεθοδεύεται από κοινού ετησίως».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το