Ελλάδα

ΑΧΕΠΑ: Αλλα δύο κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό

Άλλη μία νοσηλεύτρια και μία βοηθός θαλάμου βρέθηκαν να νοσούν από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η νοσηλεύτρια δουλεύει στην Γ’ χειρουργική κλινική του νοσοκομείου αναφοράς, η οποία έχει μετατραπεί πλέον σε κλινική κορωνοϊού, μαζί με την πρώτη νοσηλεύτρια που νόσησε. Αμφότερες, νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η βοηθός θαλάμου είναι στο σπίτι της σε καραντίνα. Το συνδικάτο των εργαζομένων στην υγεία, προχωρά σε μία ακόμα καταγγελία για να καταδείξει πόσο επικίνδυνο είναι το μέτρο που έχει παρθεί και «τελειώνει» νωρίτερα για όσους νοσούν κι εργάζονται στην υγεία απ’ ό,τι στον γενικό πληθυσμό. Η νοσηλεύτρια ήταν η πρώτη επαφή της συναδέλφου της που είχε νοσήσει κι ενώ είχε υποβληθεί σε τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό, το επαναληπτικό που έκανε πέντε ημέρες αργότερα, βγήκε θετικό.

Ευτυχώς, είχε τεθεί ήδη σε καραντίνα και δεν εργαζόταν, ωστόσο, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο πόστο της, όπως η πλειονότητα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, και να είχε μεταδώσει περαιτέρω τον ιό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το