Τοπικά

Αχ. Μπέος σε Υπερταμείο για πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου “Ο Βόλος δε χρειάζεται πολιτικούς νταβατζήδες”

Για σειρά θεμάτων αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη με την ολοκλήρωση υπογραφών για το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, αλλά και για τις διεκδικήσεις του δήμου από την εξαίρεση ενός τμήματος 180τ.μ., που ανήκουν στο υπερταμείο.

Όπως είπε “το 2014 οι πολίτες του Βόλου μου εμπιστεύτηκαν τις τύχες αυτής της πόλης. Από το 2015 έκανα ένα τεράστιο αγώνα ώστε διεκδικήσει και περιουσιακά στοιχεία που βάσει λογικής ανήκουν στους πολίτες έπρεπε να είναι ενταγμένα ήδη. Και φτάσαμε στο 2024 με απόφαση και υπογραφές το πάρκο του Αγ. Κωνταντίνου είναι ιδιοκτησία του δήμου Βόλου. Να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ κι ένα έργο εννέα ετών πήρε σάρκα και οστά και υλοποιήθηκε και υλοποιούνται οι δεσμεύσεις του απέναντί μας. Έχουν υπογράψει κι είναι οριστικά για το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου κι αναφέρει ότι έχοντας υπόψιν διατάξεις 20 Νόμων και διατάξεις. Ρε κοπρίτες, ρε που… που να πάει μπροστά αυτό το κράτος;  Χαίρομαι που είναι νέος άνθρωπος ο πρωθυπουργός και να “καθαρίσει” απο αυτά. Και στο τέλος αναφέρει το έγγραφο ότι παραχωρούν στο σύνολο 25 στρ. εκτός 180μ. μία καφετέρια ένα οίκημα που το 2015 – 20016 είναι ένα από τα περιουσιακά στοιχεία που δημιούργησε το Υπερταμείο επί ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό με έβγαλε ο κόσμος για να αντιμετωπίζω ποντίκια. Δλδ μας παραχώρησαν όλη την έκταση εκτός από 180τ.μ. Ακόμη κι ένα έσοδο που λήγει τον Απρίλιο και δεν πρόκειται να ανανεωθεί καθόλου γιατί εγώ θα το περιφράξω από το κομμάτι. Νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με μα…. Θα το περιφράξω με ένα πανί και στο μεσοδιάστημα θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με το υπερταμείο και να τους εξηγήσω το δίκαιο αίτημά μας με τη λογική ότι δεν γίνεται να έχετε τα 180 τ.μ. και λέω στα λαϊκά “να κάνουν τον που…. με ξένο κω….. Πολιτικοί νταβατζήδες στην πόλη του Βόλου δεν υπάρχουν. Είμαστε εμείς που ενδιαφερόμαστε για την πόλη που διεκδικούμε. Στέλνω μήνυμα. Πιστεύω θα υπάρξει λογικά με το υπερταμείο που δημιούργησαν οι πολιτικοί απατεώνες. Και να στείλω κι ένα μήνυμα στους άλλους τύπους εδώ που οφείλουμε να σεβόμαστε επειδή εκλέχτηκαν από δημοκρατική διαδικασία.
Είναι ένα έργο που διεκδικούσαμε. Τόσα χρόνια το συντηρούσαμε εμείς. Εμείς έχουμε άλλα σχέδια για το πάρκο. Με διαδρομές, παγκάκια, με πάρκο για τα σκυλιά, με ποδηλατόδρομο, με λουλούδια με πολλά και διάφορα. Έχουμε ένα σχέδιο που θα το υλοποιήσουμε γι ανα γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης”.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο λιμάνι του Βόλου κι όπως είπε “Το λιμάνι του Βόλου, ήδη υπάρχει ανάδοχος, προσφυγές. Άσχετα με την εξέλιξη που θα υπάρχει ο συγκεκριμένος ανάδοχος από την στιγμή που πήρε απόφαση να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι που είμαι υπέρ για να αξιοποιηθεί να δώσει θέσεις εργασίας κι έχουμε άλλες σκέψεις για την πόλη, για να μπει η τελική υπογραφή θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί το πάρκο Αγ. Κωνταντίνου και η επαναχάραξη χερσαίας ζώνης είναι σχέδιο μελέτης του δήμου Βόλου, δε θα γίνει μεταβίβαση λιμανιού σε κανέναν ιδιώτη αν δεν έχουν ολοκληρωθεί αυτά. Δεν είναι δυνατόν ένας ιδιώτης να θέλει να εκμεταλλευτεί το λιμάνι και ταυτόχρονα να τον ενδιαφέρει το τραπέζι που βγάζει ο καθένας για να πιεί τον καφέ του και ο δήμος να πληρώνει λογαριασμούς. Βέβαια αυτό είναι ένα βασιλικό διάταγμα και έπρεπε να τα είχαν προβλέψει. Θα δώσει παραλίες καταστήματα στον ιδιώτη; Εμείς τα διεκδικούμε και θα τα πάρουμε. Καμία υπογραφή δε θα κλείσει γιατί θα κλείσουμε το λιμάνι με απορριμματοφόρα. Δε θα υπογραφεί το λιμάνι αν πρώτα δεν ολοκηλεωθεί η διαδικασία της χερσαίας ζώνης”.

 

Για τον Παπαπέτρο
Κριτική άσκησε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Παπαπέτρο . Όπως δήλωσε “Στην Ελλάδα θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει δημοκρατία που αποφασίζει ο λαός και ο βολιώτικος λαός έδωσε στη δημοτική Αρχή. Αυτά τα καρτούνς θα συνηθίσουνε να συμβιβαστούν ότι ο κόσμος τους έστειλε εκεί που τους αξίζει. Εάν θεωρούν ότι οι πολίτες κάνανε λάθος εγώ τους προκαλώ να ξαναγίνουν εκλογές στο δήμο Βόλου και τα έξοδα θα τα καλύψει ο κ. Παπαπέτρος με τον κ. Βενέτης και εγώ – μισά – μισά γιατί τώρα δε θα πάρουν ούτε 20 γιατί αυτό το ποσοστό που πήραν στις εκλογές δε είναι πραγματικό. Οι εισαγγελείς έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν κι όχι με γελοιότητες. Εμείς κάνουμε κουμάντο στο δημοτικό συμβούλιο και κανείς δικαστής κι Εισαγγελέας δεν έχει δουλειά στο δημοτικό συμβούλιο. Στη ζωή κρινόμαστε. Εμείς θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε να δημιουργούμε κι αυτοί ας συνεχίσουν να εκτίθενται απέναντι στον κόσμο με ενστάσεις, αγωγές, μηνύσεις, γι αυτό βρίσκονται εδώ όχι για να συνυπάρξουμε και να κάνουμε κάτι μαζί για το καλό του Βόλου. το μόνο που μου κινεί την περιέργεια είναι πως έτσι χρησιμοποιεί εισαγγελικούς λειτουργούς σαν να έχουν άμεση σχέση, να κάνουν κοινωνικές παρέες και καταστάσεις και να εκθέτουν σε κάθε σημείο που βρίσκονται την ελληνική δικαιοσύνη και να απαιτούνε να βρίσκεται εισαγγελέας. Ρε χασοδίκες, μια χούφτα από χασοδίκες που επιχειρήσατε να διεκδικήσετε την πόλη όχι μέσα από τη βούληση των πολιτών αλλά μέσα από τις δικαστικές αίθουσες. Θέλετε να προσφέρετε; Σας δίνεται η ευκαιρία να φανείτε χρήσιμοι. Δε θα πω κάτι άλλο τώρα. Σε 10 – 15 ημέρες θα μάθετε πράγματα και να μας πει ο κ. Παπαπέτρος επειδή υπήρχε διχογνωμία με τον κ. Λούλη αν λέγεστε Παπαπέτρος ή Παπαπέτρου ή μήπως μπερδεύεται από ταινία”.

Έργα
Όσον αφορά στα έργα που είναι σε εξέλιξη, ο δήμαρχος ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο στη Μακρινίτσα, ενώ την άλλη Τετάρτη μπαίνουν συνεργεία για το έργο της Άλλης Μεριάς. “Είμαι υπερήφανος, γιατί ο δήμος έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την αποστολή κι απέχει από μίζες δωράκια και θέλει να φέρει εις πέρας την αποστολή με έργα υποδομών. Μετά την άλλα Μεριά και Μακρινίτσα ήταν η Αγ. Παρασκευή, ο Άναυρος, ο Κραυσίδωνας Και το αποχετευτικό και το υδροδοτικό σε 99% έχει αποκατασταθεί αλλά όχι σταθερά. Υπάρχουν σημεία και σημεία. Δώσαμε νερό στον κόσμο αλλά σε αρκετά είναι προσωρινές οι λύσεις, γιατί η αποκατάσταση του δικτύου είναι σημαντικό κομμάτι που το διαπίστωσε και ο κ. Μητσοτάκης και γι αυτό έδωσε ένα κομμάτι στη ΕΥΔΑΠ”.

ΔΕΥΑ

Σε ότι αφορά την ενσωμάτωση των ΔΕΥΑ όπως είπε “εμένα με βρίσκει αντίθετο και θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι καρικατούρες και η αντιπολίτευση θα συμπλεύσουμε όταν έρθει η ώρα. να δούμε το νομοσχέδιο τις προτάσεις της κυβέρνησης αλλά θεωρώ αδιανότητο το νερό που είναι φυσικό αγαθό και προέρχεται από τη φύση να το παραχωρήσω σε άλλον φορέα. Προτιμώ να παραιτηθώ παρά να βάλω την υπογραφή μου. Ήδη σε μεγάλο βαθμό υπάρχει ποιοτικό νερό με νερό που μπαίνει στο δίκτυο”.

Κυκλοφοριακό

Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό δήλωσε “Ξεκινήσαμε μέτρο αυστηρό με πινακίδες και κλήσεις Ιάσονος και Δημητριάδος υπάρχει θέμα με το προσωπικό της Τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας. Αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και Καρτάλη και Ιωλκού και ποδηλατόδρομους αλλά είναι αμαρτία πολλών ετών και είναι και η παιδεία των συμπολιτών.Οι ποδηλατόδρομοι έγιναν με χρήματα από την Ε.Ε. Έχουμε πάρει πινακίδες από 6-7 φορτηγά”.

Ακρίβεια

Στην αρχή της συνέντευξη σχολίασε το κύμα ακρίβειας κι όπως είπε “Να τοποθτηθώ ως Έλληνας πολίτης και δήμαρχος Βόλου. Το 2004 ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι θα πάω να κάνω την επανίδρυση του κράτους, δυστυχώς μετά από λίγα χρόνια παραιτήθηκε και η επανίδρυση έμεινε στα χαρτιά και η χώρα να βρίσκεται στο βούρκο του παρακράτους. Θέλω να πιστεύω ότι η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η πάταξη της αισχροκέρδειας κι όχι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Στη ζωή υπάρχουν αξίες και προτεραιότητες. Και μιλάω εγώ που βιώνω στην καθημερινότητα με πολίτες που ΄χουν πρόβλημα επιβίωσης. το 2021 η τιμή του αργού πετρελαίου ήταν 86 δολάρια το βαρέλι, to 2022 είχε 122 δολάρια το βαρέλι και σήμερα έχει 82 δολάρια. Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται οι τιμές που υπάρχουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ είναι ίδιες με το 2021; φτάνει να υπηρετείτε τα συμφέροντα των πλουσίων. απευθύνομαι στον κ. Μητσοτάκη να ενσκήψει πάνω από το πρόβλημα της αισχροκέρδειας”.

Τέλος προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί νέα συνέντευξη Τύπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το