Τοπικά

Αχ. Μπέος: «Αναμένουμε έγκριση χρηματοδότησης για το κολυμβητήριο του Βόλου» – Γραφείο εκτός του δημαρχείου Βόλου στη μείζονα μειοψηφία

Εν αναμονή της έγκρισης χρηματοδότησης για το κολυμβητήριο του ΕΑΚ μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν μετά τις πλημμύρες, βρίσκεται ο δήμος Βόλου, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ερασμία Καλαφάτη αναφέρθηκε στον συνωστισμό των αθλητών στο κολυμβητήριο Βασ. Πολύμερος με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται οι προπονήσεις, όπως πρέπει, και να υπάρχουν και μικροτραυματισμοί, ενώ όπως είπε «λόγω των καιρικών συνθηκών κίνδυνος μεταδοτικότητας λοιμώξεων». Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, για πάνω από 15 χρόνια λειτουργούσε επτά μήνες τον χρόνο και ήταν κλειστό επί πέντε μήνες, Επί των ημερών μας, λειτουργεί 11 μήνες τον χρόνο. Ωστόσο με τις πρόσφατες πλημμύρες, υπέστη τεράστιες ζημιές στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Έχουμε καταγράψει ζημιές και αναμένουμε άμεσα τα χρήματα και την Τετάρτη έχουμε επίσκεψη με τον περιφερειάρχη με τον αρμόδιο υπουργό κι ελπίζουμε να έχουμε και την έγκριση για τη χρηματοδότηση του κολυμβητηρίου. Εξάλλου Ιανουάριο – Φεβρουάριο έμενε κλειστό το κολυμβητήριο».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Παπαπέτρος, διευκρίνισε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ότι «Θεωρούμε μη νόμιμη τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς εξελέγη ο πρόεδρος από δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε μη νόμιμα. Συμμετέχουμε στη διαδικασία αλλά δεν ενέχει αναγνώριση της όποιας τυχόν ακυρότητας κριθεί στη συνέχεια. Ο κ. Βαξεβανόπουλος απέχει και από τη διαδικασία και από την ψηφοφορία».

Εκτός γραφείου η μειοψηφία

Όσον αφορά σε αίτηση που κατέθεσε η μείζονα μειοψηφία για παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο του Βόλου, ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο δημαρχείο κι όπως είπε «Ο χώρος που σας διαθέτουμε είναι η αντιδημαρχία τουρισμού κι αν θέλεις και φρέσκο αέρα στο Διμήνι ή στην Αγριά. Ο κόσμος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επέλεξε εμάς. Στις δημοκρατίες κάνει κουμάντο η πλειοψηφία όχι εσάς. Αν σας αρέσει αν δε σας αρέσει δεν πειράζει. Εδώ δουλεύουμε και συντονίζουμε. Δεν υπάρχει χώρος και παράγουμε έργο». Απαντώντας ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε «Δεν ζήτησα από την ομάδα πλειοψηφίας τον χώρο αλλά το προβλέπει ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων», ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάνος Θεδώρου τόνισε ότι από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ προέκυψαν πολλοί εργαζόμενοι και έπρεπε να εγκατασταθούν στο Δημαρχείο Βόλου.

Μάλιστα ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι, η κοπή πίτας του συνδυασμού της πλειοψηφίας θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το