Αθλητισμός

Α1 πόλο: Θα δίνει δύο αγώνες την εβδομάδα ο Βόλος

Η ΚΟΕ γνωστοποίησε την τροποποιημένη Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών που επαναρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου. Ο Βόλος επιστρέφει στη δράση εκείνη την ημέρα παίζοντας εκτός έδρας με την Γλυφάδα. Η «Θ» παρουσιάζει το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων του.

Το πρόγραμμα έχει συμπτυχθεί και κάθε εβδομάδα θα διεξάγονται δύο αγωνιστικές. Λόγω των ειδικών συνθηκών η ΚΟΕ έκανε δεκτό το αίτημα του συνόλου των σωματείων και έτσι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, ενώ για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα πραγματοποιηθούν πλέι οφ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων της κανονικής περιόδου.

Έτσι, η ομάδα του Βόλου θα συνεχίσει τη φετινή της προσπάθεια χωρίς το άγχος του υποβιβασμού. Οι νεαροί παίκτες του Δημήτρη Μπλάνα θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και να εμφανιστούν ακόμα πιο δυνατοί την επόμενη περίοδο. Ούτως ή άλλως, με τη μεγάλη τους νίκη επί του Εθνικού μέσα στον Πειραιά έδειξαν ότι έχουν ταλέντο και τις δυνατότητες να σταθούν στη μεγάλη κατηγορία.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι για να μην υπάρξει αλλοίωση του πρωταθλήματος με ομάδες που δεν θα κατεβαίνουν σε αγώνες ή θα χρησιμοποιούν αθλητές από τα τμήματα υποδομής, η ΚΟΕ μερίμνησε και έτσι στην προκήρυξη αναφέρονται τα εξής:

«Σωματεία που αναιτιολόγητα ή για λόγους μη ανωτέρας βίας ή νόμιμης αιτιολογίας, δεν θα συμμετέχουν σε περισσότερο από έναν αγώνα του πρωταθλήματος, θα υποβιβάζονται αυτομάτως στην επόμενη κατηγορία.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιήσουν αθλητές μόνο από τον κατάλογο του αρχικά δηλωθέντος ρόστερ (έως 25 αθλητές /τριες) Σε άλλη περίπτωση η ομάδα μηδενίζεται και αφαιρείται ένας βαθμός.

Σε περίπτωση αδυναμίας εμφάνισης της ομάδας λόγω εμφάνισης αθρόων κρουσμάτων covid-19, και πέραν των προβλεπόμενων από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, η περίπτωση θα εξετάζεται από την υγειονομική επιτροπή της ΚΟΕ η οποία θα εισηγείται σχετικά στο Δ.Σ.».

Μέχρι τη διακοπή λόγω του απαγορευτικού είχαν γίνει οι πρώτες πέντε αγωνιστικές, οπότε θα συνεχίσουμε από την 6η. Ωστόσο, εκκρεμεί και ένας αγώνας, που είναι αυτός ανάμεσα στον Βόλο και τον ΠΑΟΚ, η ημερομηνία του οποίου θα οριστεί από την ΚΟΕ.

Όσον αφορά τις νέες ημερομηνίες των παιχνιδιών της κανονικής περιόδου, εννέα αγωνιστικές θα γίνουν μέσα στον Μάρτιο, οκτώ τον Απρίλιο και τέσσερις τον Μάιο. Το πρόγραμμα των αγώνων του Βόλου είναι το κάτωθι:

6η αγωνιστική (Τετάρτη 3 Μαρτίου): Κολ. Πειραιά, Γλυφάδα-Βόλος (δεν έχει οριστεί ώρα).

7η αγωνιστική (Σάββατο 6 Μαρτίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Περιστέρι.

8η αγωνιστική (Τετάρτη 10 Μαρτίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Βουλιαγμένη.

9η αγωνιστική (Κυριακή 14 Μαρτίου): Κολ. Χίου, 14.00, Ν.Ο. Χίου-Βόλος.

10η αγωνιστική (Τετάρτη 17 Μαρτίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Π. Φάληρο.

11η αγωνιστική (Σάββατο 20 Μαρτίου): Κολ. Πειραιά, 14.00, Ολυμπιακός-Βόλος.

12η αγωνιστική (Τετάρτη 24 Μαρτίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-ΑΕΚ.

13η αγωνιστική (Σάββατο 27 Μαρτίου): Κολ. Γουδή, 19.00, Απόλλων Σμ.-Βόλος.

14η αγωνιστική (Τετάρτη 31 Μαρτίου): Κολ. Χανίων, 14.00, Ν.Ο. Χανίων-Βόλος.

15η αγωνιστική (Σάββατο 3 Απριλίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Πανιώνιος.

16η αγωνιστική (Τετάρτη 7 Απριλίου): Κολ. Πειραιά, Υδραϊκός-Βόλος (δεν έχει οριστεί ώρα).

17η αγωνιστική (Σάββατο 10 Απριλίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Εθνικός.

18η αγωνιστική (Τετάρτη 14 Απριλίου): Κολ. Ποσειδώνιο, 14.00, ΠΑΟΚ-Βόλος.

19η αγωνιστική (Σάββατο 17 Απριλίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Γλυφάδα.

20η αγωνιστική (Τετάρτη 21 Απριλίου): Κολ. Περιστερίου, 20.00, Περιστέρι-Βόλος.

21η αγωνιστική (Σάββατο 24 Απριλίου): Κολ. Λαιμού, 15.00, Βουλιαγμένη-Βόλος.

22η αγωνιστική (Τρίτη 27 Απριλίου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 14.00, Βόλος-Ν.Ο. Χίου.

23η αγωνιστική (Τετάρτη 5 Μαΐου): Κολ. Π. Φαλήρου, 19.00, Π. Φάληρο-Βόλος.

24η αγωνιστική (Σάββατο 8 Μαΐου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Ολυμπιακός.

25η αγωνιστική (Δευτέρα 10 Μαΐου): Κολ. Ηλιούπολης, 16.00, ΑΕΚ-Βόλος.

26η αγωνιστική (Τετάρτη 12 Μαΐου): Κολ. ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Βόλος-Απόλλων Σμ.

 

Τα πλέι οφ

Τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 28 Μαΐου. Στους ημιτελικούς, ο πρώτος της κατάταξης της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο με πλεονέκτημα έδρας και αντίστοιχα ο δεύτερος θα παίξει με τον τρίτο. Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στις τρεις νίκες και αφού λαμβάνονται υπόψιν τα παιχνίδια των δύο ομάδων από την κανονική περίοδο. Αν πάντως και τα δύο λήξουν ισόπαλα, τότε η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Ο τελικός θα κριθεί στις τρεις νίκες χωρίς εδώ να λογίζονται τα ματς της κανονικής περιόδου. Η σειρά θα αρχίσει από το 0-0 με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που τερμάτισε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Όσο για τον μικρό τελικό, η σειρά του επίσης θα αρχίσει από μηδενική βάση, αλλά θα κριθεί στις δύο νίκες. Σημειώνεται πως όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ πρέπει να βγάζουν νικητή. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το