Πολιτισμός

Ομιλία για την ιστορία του Σύμπαντος

simpan

Tην Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17 & Δημητριάδος, θα πραγματοποιηθεί στο «Καφέ της Επιστήμης» η ομιλία τoυ κ. Xρήστου Θ. Ξενάκη, Επίτιμου Σχολικού Συμβούλου Φυσικών Επιστημών και Αντιπροέδρου της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος με θέμα
«Από τη Μεγάλη Έκρηξη στη σύγχρονη εποχή: ιχνηλατώντας την ιστορία του Σύμπαντος».

O Xρήστος Θ. Ξενάκης γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φυσική και τη Φιλοσοφία της Φυσικής. Εξειδικεύτηκε στο Παρίσι, στη Λυών και στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας.
Έχει διδάξει Φυσική στη Μέση Εκπαίδευση, στο European School of Brussels III (Βέλγιο) καθώς και στην Ανωτάτη Εκπαίδευση στην Ελλάδα (ΑΣΠΑΙΤΕ και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Έχει επίσης εργαστεί ως εξωτερικός Ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών καθώς και ως Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών στη Μέση Εκπαίδευση.
Έχει δημοσιεύσει 75 ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και δέκα βιβλία για μαθητές, φοιτητές και εξειδικευμένο αναγνωστικό κοινό.
Είναι Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου καθώς και μέλος της A.E.D.E (Association Européenne des Enseignants).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το