Πολιτισμός

Χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές παρέλασαν και φέτος στην Πάτρα

karnavali

Με χαμόγελα και χρώματα πλημμύρισε το ηλιόλουστο κέντρο της Πάτρας, στην παρέλαση του παιδικού καρναβαλιού, που πήραν μέρος περισσότεροι από 10.000 μικροί καρναβαλιστές.

Η φαντασία, η ευρηματικότητα, το κέφι, ο χορός, οι καλαίσθητες στολές των παιδιών, τα εντυπωσιακά άρματα και οι περίτεχνες καρναβαλικές κατασκευές, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην πόλη.

Η παρέλαση ξεκίνησε με την μπαντίνα του δήμου Πατρέων και ακολούθησαν οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του καρναβαλιού των παιδιών, ο Τζίτζικας, καθώς και τα παιδικά άρματα του καρναβαλιού, ο «Γίγαντας», το «Τρενάκι», η «Μπάντα», το «Πειρατικό Καράβι», ο «Πειρατής Γάτος», ο «Πρίγκιπας», το «Κάστρο» και ο «Παπαγάλος», τα οποία αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Στην συνέχεια και για περισσότερες από δύο ώρες παρήλασαν οι μικροί καρναβαλιστές, ενώ συμμετείχαν και ομάδες εκτός Πατρών και ειδικότερα από το Άργος, τα Καλάβρυτα, την Κάτω Αχαΐα, το Νυδρί της Λευκάδας και τη Λαμία, αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών.

Η παρέλαση έκλεισε με σοκολατοπόλεμο και το μουσικό άρμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το