Τοπικά

Σύσκεψη για τις εκκρεμότητες του αντιπλημμυρικού έργου στον Ξηριά

ΕΔΑ 22-1-15

Ελάχιστες εργασίες απομένουν για να ολοκληρωθεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στον χείμαρρο Ξηριά προϋπολογισμού 10,8 εκ. ευρώ που υλοποιείται με κοινοτικά κονδύλια. Η κύρια εργολαβία έχει ολοκληρωθεί και απομένει η υλοποίηση μόνο κάποιων πρόσθετων τελικών εργασιών, προκειμένου να θεωρείται ολοκληρωμένο το φυσικό του αντικείμενο. Αμέσως μετά από την τροποποίηση της σχετικής Απόφασης Χρηματοδότησης προβλέπεται η δημοπράτηση νέας εργολαβίας, κυρίως για επιπρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες που αφορούν την πλακόστρωση του χειμάρρου, την ασφαλτόστρωση των παράλληλων στο χείμαρρο οδών και άλλες εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, προϋπολογισμού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας Δωροθέας Κολυνδρίνη.

ΕΔΑ 22-1-15 (1)

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δ/ντης της Δ.Τ.Ε. ΠΕΜ&Σ κ. Κων. Φλαμπούρης και στελέχη των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη επεσήμανε σχετικά: «Η θωράκιση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου με αντιπλημμυρικά έργα, όπως αυτά του Ξηριά και του Κραυσίδωνα, αποτέλεσαν και αποτελούν κύριο μέλημά μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το