Αθλητισμός

Η Νίκη παραχώρησε 0-0 στον Παναθηναϊκό Β’ που έπαιξε πολύ αμυντικά

 

Παρότι μόχθησε πολύ η Νίκη δεν κατάφερε να διασπάσει το «τείχος» που έστησε μπροστά στην εστία του ο Παναθηναϊκός Β’, με συνέπεια να μείνει στο 0-0 χθες στη Νεάπολη. Οι «κυανόλευκοι» είχαν ευκαιρίες κυρίως στο α’ ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τη Νίκη με το γνώριμο 4-3-3 και τους Τσουκαλά, Μιράντα να παίρνουν τις θέσεις των Παναγιωτίδη και Ολαϊσόλα αντίστοιχα σε σχέση με το ματς των Σερρών. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάγιτς έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο, Γρομητσάρη, Ανδρέου και Αναστασίου. «Εξάρι» ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς χαφ τους Τσουκαλά και Γαβριηλίδη. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Κρητικός (δεξιά), Μιράντα (αριστερά) και Σιαφά (κορυφή).
Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Σωτήρης Αντωνίου επέλεξε το 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μαργκόνο, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Κρυπαρακάκος (δεξιά), Μαρτίνης (αριστερά), Προδρομίτης και Σιδεράς (στόπερ). Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Καραμπάς, Σερπέζης (στον άξονα), Κυριόπουλος και Ταβάρες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Φουρτάδο να συνεπικουρεί τον Μπιλάλ στην επίθεση.

Έχασε ευκαιρίες στο α’ η Νίκη
Είχαν κυλήσει μόλις 39 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα, όταν η Νίκη δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή. Γαβριηλίδης και Κρητικός έπαιξαν το «ένα-δύο», με τον πρώτο να στρώνει στον Τσουκαλά, ο οποίος έκανε σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Παρόμοια κατάληξη είχε και πλασέ στην κίνηση από τον Γαβριηλίδη στο 3’. Είχε προηγηθεί μπάσιμο και γύρισμα του Αναστασίου από τα αριστερά.
Στο 6’ ο Κρητικός επιτέθηκε προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά αντί να τροφοδοτήσει τον Αναστασίου που περίμενε μόνος από τα αριστερά, προτίμησε να σουτάρει. Η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βγουν στον κενό χώρο, με τον Ταβάρες να σουτάρει στην αγκαλιά του Μπάγιτς.
Στο 8’ ο Μιράντα εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιαφά κέρδισε την κεφαλιά πιεζόμενος, αλλά η μπάλα κύλησε άουτ. Φάση «καρμπόν» στο 15’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές πάλι από κόρνερ, αλλά αυτή τη φορά μπλόκαρε ο Μαργκόνο.
Λεπτό με συγκινήσεις και για τους δύο «μονομάχους» ήταν το 22’. Αρχικά ο Μιράντα έστρωσε για τον Σιαφά, που δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε από πλεονεκτική θέση. Οι «πράσινοι» κέρδισαν την μπάλα και βγήκαν στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Ταβάρες, που σούταρε αλλά πάλι ο Μπάγιτς ήταν σωστά τοποθετημένος.
Στο 26’ ο Κάσσος έβγαλε σέντρα και ο Σιαφά έπιασε κεφαλιά, που πέρασε μόλις πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκών. Στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Γαβριηλίδη δεν είχε τη δύναμη για να ανησυχήσει τον Μαργκόνο.
Στο 32’ ο Γαβριηλίδης μαρκαρίστηκε δυνατά από αντίπαλο, όμως ορθώς η κ. Τσιοφλίκη άφησε πλεονέκτημα, αφού η μπάλα πήγε στον Κρητικό. Εκείνος προχώρησε λίγα μέτρα και σούταρε δίχως επιτυχία.
Φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες έγινε στο 42’. Ο Γαβριηλίδης πλάσαρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σιδερά μέσα στην περιοχή. Ωστόσο η κ. Τσιοφλίκη έκρινε ότι το χέρι του παίκτη του «τριφυλλιού» ήταν κολλημένο στο σώμα του και ως εκ τούτου δεν καταλόγισε πέναλτι.
Στο 45’ ο Φουρτάδο επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Μπάγιτς εκτελώντας απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση. Ωστόσο ο Σέρβος γκολκίπερ ενήργησε πάλι θετικά για τη βολιώτικη ομάδα.

Οι καθυστερήσεις του ΠΑΟ Β’ «πάγωσαν» τον ρυθμό
Στο β’ ημίχρονο η Νίκη δεν μπήκε με την ίδια επιθετικότητα, όπως στο πρώτο. Έτσι η πρώτη τελική σ’ αυτό το διάστημα ανήκε στον Παναθηναϊκό Β’, με τον Σιδερά να μη βρίσκει στόχο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 54’.
Μετά από δύο λεπτά οι «κυανόλευκοι» έχασαν μια καλή ευκαιρία. Ο Κυριακίδης εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυνόμενοι απέκρουσαν προσωρινά και η μπάλα έφτασε στον Κρητικό, ο οποίος έπιασε εναέριο βολέ που πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος άλλαξε πλευρές τους Μιράντα και Κρητικό, γεγονός που τόνωσε επιθετικά την ομάδα του. Η Νίκη «άγγιξε» το γκολ και μάλιστα εις διπλούν στο 60’. Ο Κάσσος εμβόλισε την αντίπαλη οπισθοφυλακή και γύρισε για τον Γαβριηλίδη που πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Προδρομίτη που βρισκόταν μπροστά στην εστία και κατέληξε κόρνερ. Εκτελεστής ο Κυριακίδης, ο Σιαφά διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα και εκείνη έφτασε στον Κάσσο, που σούταρε για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Μαργκόνο
Στο 66’ ο Μιράντα εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά προς τον Κυριακίδη, το σουτ του οποίου ήταν απελπιστικά άστοχο. Την ίδια στιγμή ο κ. Ελευθερόπουλος έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Ολαϊσόλα αντί του Τσουκαλά. Ο Ουρουγουανός τοποθετήθηκε στη δεξιά πλευρά, με τον Μιράντα να γίνεται «δεκάρι» και τη διάταξη να τροποποιείται σε 4-2-3-1
Αμέσως μετά την τοποθέτησή του στον άξονα ο άσος από την Ισημερινή Γουινέα είχε ένα συρτό σουτ που εξουδετέρωσε ο Μαργκόνο (68’).
Στο 74’ το «τριφύλλι»… φλέρταρε με το 0-1. Ο Σερπέζης «τρύπωσε» στο κενό που βρήκε στην «κυανόλευκη» οπισθοφυλακή και έκανε πλασέ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι (άουτ).
Η βολιώτικη ομάδα «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 79’. Ο Κρητικός έδωσε στον Γαβριηλίδη, ο οποίος έκανε περιστροφή του σώματός του και σουτ, όμως ο Μαργκόνο μπλόκαρε σταθερά. Στο 80’ ο Ολαϊσόλα πραγματοποίησε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, αλλά δεν γύρισε σωστά την μπάλα, που κατέληξε άουτ.
Όσο ο αγώνας πλησίαζε προς το τέλος, τόσο οι καθυστερήσεις πλήθαιναν, με τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου να βρίσκονται συχνά στο έδαφος και το παιχνίδι να διακόπτεται διαρκώς. Παρόλα αυτά η Νίκη θα μπορούσε να πετύχει γκολ.
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιράντα δεν βρήκε εστία στο 85’, δύο λεπτά αργότερα κεφαλιά του Κάσσου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 92’ συρτό του Κυριακίδη ήταν άστοχο. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιόλογες στιγμές της χθεσινής συνάντησης, που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας).
Βοηθοί: Μάνος, Δεδικούσης (Λάρισας).
4ος διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Κίτρινες: Μιράντα – Σερπέζης, Αντωνίου, Προδρομίτης.
ΝΙΚΗ: Μπάγιτς, Κάσσος, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Τσουκαλάς (66’ Ολαϊσόλα), Γαβριηλίδης, Μιράντα, Κρητικός, Σιαφά (72’ Ροχάνο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’: Μαργκόνο, Κρυπαράκος (70’ Τερεζίου), Μαρτίνης, Προδρομίτης, Σιδεράς, Καραμπάς (70’ Αθανασακόπουλος), Σερπέζης, Κυριόπουλος (46’ Τουρκοχωρίτης), Ταβάρες (87’ Αντωνίου), Φουρτάδο, Μπιλάλ (66’ Αγκοστίνιο).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το