Αθλητισμός

Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Πύρασος, 2-0 την ΑΕ 2002

Με δύο γκολ του Τάσου Μπουμπούκη ο Πύρασος έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Α.Ε. 2002 στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου. Με το προχθεσινό 2-0 η ομάδα του Δημήτρη Φραγκούλη επέστρεψε στις επιτυχίες, αφού μεσοβδόμαδα είχε γνωρίσει την ήττα με 3-0 στο Βασδέκειο και στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Θησέα.

Πολύ καλά διαβασμένοι οι παίκτες του Άρη Γιαννούτσου κατάφεραν στο α’ μέρος να κρατήσουν στο «μηδέν» τους αντιπάλους τους. Ο Πύρασος είχε μεν την υπεροχή, αλλά μπόρεσε να απειλήσει μόνο μία φορά όταν σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκαραβέλας, ο Καραγιώργος σούταρε από κοντινή απόσταση και ο Προβιάς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τη μπάλα με το κεφάλι του.

Όπως ήταν λογικό ο Πύρασος πίεσε και στο β’ μέρος, ψάχνοντας το γκολ, με τον Τσιότρα να σουτάρει άουτ στο 66. Τον «γόρδιο δεσμό» έκοψε τελικά ο Μπουμπούκης στο επόμενο λεπτό. Αρχικά απέφυγε το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων και από την αριστερή πλευρά έπιασε το σουτ με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή βρήκε και στο κεφάλι ενός αμυνόμενου (1-0).

Σουτ του Τσιότρα στο 70’ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μητράκος με ωραία επέμβαση, ενώ αμέσως μετά ο Πύρασος έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Στο 71ο λεπτό ο Κόκκας έκανε φάουλ με το χέρι στον Παρίση στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, η φάση αυτή παραλίγο να φέρει και την ισοφάριση στην Α.Ε. 2002. Το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ο έμπειρος Νίκος Προβιάς, που με έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Ο Πύρασος, αφού απέφυγε σε εκείνο το σημείο το 1-1, κατάφερε να κάνει το 2-0 λίγο αργότερα «κλειδώνοντας» τη νίκη του. Ήταν στο 74’ όταν ο Φουρκιώτης τροφοδότησε τον Μπουμπούκη, ο οποίος κέρδισε πέναλτι από τον Παπαϊωάννου. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του διαιτητή κ. Καλορογιάννη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μπουμπούκης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και με ψύχραιμη εκτέλεση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και φυσικά και τα προσωπικά του στο ματς.

Τα παράπονά του για τη διαιτησία εξέφρασε ο πρόεδρος της Α.Ε. 2002 Νίκος Βέργος με ανάρτησή του στην σελίδα του συλλόγου. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Το πρόβλημα που λέγεται διαιτησία φέτος έχει γιγαντωθεί σε απίστευτα επίπεδα. Πάλι ένα πέναλτι εφεύρεση που ούτε και ο ίδιος ο διαιτητής ήξερε αν ήταν. Άλλαξε δύο με τρεις γνώμες μέχρι να φύγουμε από το γήπεδο και ανάθεμα αν καταλάβαμε τι είδε τελικά. Προφανώς πήγε να πατσίσει την τραβηγμένη κόκκινη που έδωσε εναντίον του Πυράσου».

ΠΥΡΑΣΟΣ: Σαματάς, Στεργίου, Παπαδογεώργος, Κόκκας, Τσάμης, Τσιότρας, Μπουμπούκης, Ροτζέριο, Καραγιώργος (59’ Φουρκιώτης), Θεοδωρόπουλος (72’ Διαμαντένιας), Γκαραβέλας (59’ Κατσιγιάννης, 90’ Ζητούδης).

Α.Ε. 2002: Μητράκος, Βερντόβα, Γαλάνης, Παπαϊωάννου, Βεργοζήσης, Προβιάς, Γώγος, Κακάλιας, Παρίσης, Κουβαράς (56’ Δημητρακόπουλος), Σουλάι (81’ Ιντζόγλου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το