Τοπικά

Μηνύματα ζωής από παραολυμπιακούς αθλητές

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα είχαν χθες τα 30 αγόρια που φιλοξενούνται στη δομή της Μακρινίτσας «Άρσις» με την επίσκεψη μελών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα την «Άρσις» επισκέφθηκαν ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Κωνσταντίνος Καραούζας, ο παραολυμπιακός αθλητής Τριάθλου και ποδηλασίας Νίκος Παπακυριάκης, ο διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Σάκης Κωστάρης και ο υπεύθυνος Αθλητικών και Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Βασίλης Καλύβας που συνομίλησαν με τα αγόρια, τους μίλησαν για τον αθλητισμό και τους παρουσίασαν τα παραολυμπιακά αθλήματα.

Τα αγόρια, που είναι από 12 έως 18 ετών, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και η επίσκεψη κέντρισε το ενδιαφέρον τους. Όπως ανέφερε ο κοινωνικός λειτουργός της δομής Γιώργος Βασιλειάς, η επίσκεψη των μελών της Παραολυμπιακής Επιτροπής έγινε με αφορμή τον Ναντίμ Αχμάντ που κατάγεται από το Πακιστάν και συμμετέχει στην Παραολυμπιακή Ομάδα. Ο Ναντίμ Αχμάντ είχε φιλοξενηθεί στον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα. Όσο ζούσε στον ξενώνα εντόπισε την κλίση του στον αθλητισμό, ενώ το 2018 κατέγραψε επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Σήμερα εργάζεται ως διερμηνέας στη δομή «Άρσις» και χθες παραβρέθηκε στη συνάντηση για να βοηθήσει στη μετάφραση.
«Τα αγόρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και τα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν. Έγινε παρουσίαση για όλα τα αθλήματα και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τρίαθλο και την κολύμβηση» σημείωσε ο κ. Βασιλειάς επισημαίνοντας πως ήδη αρκετά από τα παιδιά που διαμένουν στη δομή ασχολούνται με τον αθλητισμό και κάποια ανήκουν ήδη σε ημιεπαγγελματικές ομάδες. Όσο για τα μέλη της Επιτροπής, αυτά γνώρισαν τα παιδιά, είδαν τον ξενώνα από κοντά, συναντήθηκαν με το προσωπικό και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της δομής. Από την πλευρά του ο 32χρονος παραολυμπιακός αθλητής Τριάθλου και ποδηλασίας Νίκος Παπακυριάκης από τον Βόλο, μίλησε στα παιδιά για το δικό του ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και έδειξε στα νεαρά αγόρια πως παρά τον ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι μπορεί με το πρόσθετο μέλος να ασχοληθεί καθημερινά με τον αθλητισμό.
Παράλληλα σημείωσε πως οι νεαροί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το μπότσια, που αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα, και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Παράλληλα ενημερώθηκε πως οι περισσότεροι από τους νέους της δομής έχουν κάποια ενασχόληση με τον αθλητισμό και ο ίδιος θα έχει επαφές με γυμναστές που γνωρίζει, προκειμένου οι νέοι αυτοί να προπονούνται στα γυμναστήρια που βρίσκονται. «Με τον αθλητισμό οι νέοι μπορούν κοινωνικοποιηθούν πολύ πιο εύκολα, να κάνουν πιο εύκολα γνωριμίες. Παράλληλα είναι ένας τρόπος να ξεχνιέσαι αλλά και μια προσωπική πρόκληση» δήλωσε στη «Θ» ο κ. Παπακυριάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το