Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Υπόψη του Μ. Βορίδη το αίτημα για συνυπηρέτηση των τρίτεκων δημοσίων υπαλλήλων

Το αίτημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) για συμπερίληψη των τρίτεκνων δημοσίων υπαλλήλων στην ευεργετική διάταξη του νόμου 4954/2022 περί συνυπηρέτησης πολυτέκνων γονέων, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Τριτέκνων ζητεί την τροποποίηση του άρθρου 52 παρ. 2 του παραπάνω νόμου, προκειμένου να μπορούν και οι τρίτεκνοι γονείς να συνυπηρετούν για 6 έτη κατ’ ανώτατο όριο, ως αποσπασμένοι στον τόπο συμφερόντων τους. Όπως τονίζουν, αν και το μέτρο είναι πολύ θετικό και ευεργετικό, αφού δίνει μεγάλη ανάσα στις πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω, προκειμένου να μην χωρίζονται τα παιδιά από τον έναν από τους δύο γονείς, ειδικά στους δύσκολους οικονομικά και ηθικά καιρούς που ζούμε σήμερα, εντούτοις είναι άδικο για τις τρίτεκνες οικογένειες αφού τις αποκλείει από αυτό το ευεργέτημα. Και οι τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν τα ίδια αντίστοιχα βαριά οικονομικά προβλήματα όπως και οι πολύτεκνες.

Σύμφωνα με την πρόταση των τριτέκνων, το άρθρο 52 παρ. 2 θα πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής: «Ειδικά για τους τρίτεκνους και πολυτέκνους υπαλλήλους, εφόσον κατά το πέρας των τεσσάρων (4) ετών έχουν τουλάχιστον τρία (3) προστατευόμενα τέκνα, η απόσπαση υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις δύναται να παραταθεί για δύο (2) έτη ακόμα, κατόπιν επανεξέτασης του σχετικού αιτήματος του υπαλλήλου από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας».

Με την Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί με προσοχή το αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς τους στην προσπάθεια άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το