Αθλητισμός

Συνεχίζει να ελπίζει ο Ολυμπιακός Βόλου, 2-0 τα Τρίκαλα

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, νίκησε με 2-0 τον ΑΟ Τρίκαλα στη Νεάπολη και έφτασε τους 24 βαθμούς. Ωστόσο, η παραμονή εξακολουθεί να φαντάζει δύσκολη, ιδιαίτερα μετά τη νίκη που σημείωσε ο Πιερικός στην Κατερίνη επί της πρωτοπόρου Βέροιας.

Οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να παλέψουν μέχρι τέλους, όσο θα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες παραμονής. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν ο Γιώργος Ξύδας με πέναλτι στο 39’ και ο Σέζαρ Κότος στο 64’.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος
Καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν σωρεία ευκαιριών, περιορίζοντας τα Τρίκαλα σε παθητικό ρόλο. Η πίεση από την αρχή της αναμέτρησης ήταν ασφυκτική στα καρέ των φιλοξενουμένων κι αν οι παίκτες του Τίμου Καβακά ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον τρία τέρματα.

Στο πρώτο 15λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν τον τρόπο να πλαγιοκοπούν την άμυνα των Τρικάλων και στο διάστημα αυτό χάθηκαν επτά ευκαιρίες για γκολ. Στο 4’ το σουτ του Κουντουριώτη κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 6’ νέο σουτ του Κουντουριώτη δεν βρήκε το στόχο (ελάχιστα άουτ). Στο 8’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία (διπλή) να προηγηθεί στο σκορ. Πρώτα ο Σιαφά με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Περλέσι, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια και στη συνέχεια της φάσης ο Κουντουριώτης έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 14’ ο Περλέσι με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Κόλα από το ύψος της περιοχής, ενώ στο ίδιο λεπτό τα Τρίκαλα είχαν την πρώτη τελική προσπάθεια, με τον Μυλόπουλο να σουτάρει και τον Ξεξοδόχοβ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός από το 16’-25’ είχε την υπεροχή όχι όμως και ευκαιρίες να σκοράρει, για να γίνει και  πάλι πιεστικός στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους. Στο 26’ ύστερα από σέντρα του Παπακώστα ο Βερνάρδος πήρε την κεφαλιά με τον Περλέσι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 29’ ο Γραικός έκανε σέντρα σουτ με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των Τρικάλων.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 33’ ύστερα από σέντρα του Βερνάρδου, δεν μπόρεσαν Σιαφά και Κόλα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 38’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα ο Παπακώστας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Κουντουριώτης ανατράπηκε από τον Νιάρο μέσα στην περιοχή με τον Γιουματζίδη να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 39’ ο Γιώργος Ξύδας, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου, λύνοντας το «γόρδιο δεσμό».

Διαχείριση δυνάμεων μετά το 2-0
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, ιδιαίτερα μετά το 64’, όταν έγινε το 2-0 με τον Σέζαρ Κότος. Ο Τίμος Καβακάς ξεκούρασε παίκτες, ενώ και οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν 90 λεπτά έκαναν διαχείριση δυνάμεων.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν το τέρμα των Τρικάλων με δεύτερο γκολ στο 51’ με την κεφαλιά του Σιαφά (μπλόκαρε ο τερματοφύλακας), για να πετύχει το 2-0 στο 64’ με ένα εξαιρετικό σουτ του Κότος έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Περλέσι.

Από εκεί και πέρα και μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους και είχε ακόμη τρεις καλές στιγμές, με τον Σιαφά στο 67’ (κεφαλιά άουτ σε κόρνερ του Κόλα), Κουντουριώτη στο 83’ (σουτ άουτ) και Κουντουριώτη στο 93’ (κεφαλιά μπλόκαρε ο Περλέσι).

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)
Βοηθοί: Δέλιος (Πέλλας), Αναστασιάδης (Σερρών)
4ος διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)
Κίτρινες: Βερνάρδος, Ντιαμπί, Γκαργκαλατζίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοβ, Παπακώστας (77’ Χατζής), Γραικός (58’ Γκαργκαλατζίδης), Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Ντιαμπί (58’ Κότος), Κόλα, Βερνάρδος, Ξύδας (77’ Κατσούκης), Κουντουριώης, Σιάφα (86’ Πέλκας).
ΤΡΙΚΑΛΑ: Περλέσι, Ντιαλόσι, Φουτσίνι, Γκοβίνας, Ευθυμίου, Ζησόπουλος (90’ Κλεμέντε), Ιωαννίδης, Μυλόπουλος (68’ Γκιτέκε), Νιάρος, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το