Τοπικά

Το Πάσχα του Καλοκαιριού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τιμά η Εκκλησία σήμερα Κυριακή 15/8.
Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ιερός ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.
Την παραμονή στις 7.30 μ.μ., υπαιθρίως, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα ψαλούν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.
Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν επίσης:
-Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, ηγουμένου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξινόβρυσης: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αθανασίου Κολλά. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήστου Μπούντη. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το